Sąskaitos už šildymą klaipėdiečių neišgąsdino

Pirmosios sąskaitos už šildymą paplonins ne visų klaipėdiečių pinigines. Kai kurie gyventojai už šią paslaugą mokės vos kelis litus. Prognozuojama, kad šilumos kaina gruodį stabilizuosis, o vėliau mažės.

Šių metų spalis buvo šiltesnis nei pernai. Jo vidutinė temperatūra buvo 9,2 laipsnio šilumos. Praėjusių metų spalį ji siekė 8,4 laipsnio šilumos.

Tačiau šildymo sezonas prasidėjo dviem dienomis anksčiau nei pernai. Jo pradžia paskelbta spalio 15-ąją.

Įmonės "Klaipėdos energija" duomenimis, dėl ilgesnio šildymo laikotarpio šio sezono pirmąjį mėnesį šilumos suvartota daugiau nei praėjusio.

Šių metų spalį šilumos kaina buvo mažesnė 16,52 proc. nei pernai tuo pačiu metu. Tai lėmė atpigusios gamtinės dujos ir sumažėjusi šilumos, kuri superkama iš nepriklausomų šilumos gamintojų, kaina.

Įmonės "Klaipėdos energija" atstovų teigimu, būtent mažesnė šilumos kaina lėmė, kad pirmosios klaipėdiečių sąskaitos už šildymą nebus didelės, nors paslauga pradėta teikti ir anksčiau nei pernai.

Vidutiniškai Klaipėdoje vieno kv. metro ploto šildymas spalį kainavo 0,98 lito be pridėtinės vertės mokesčio. Jis gyventojams yra lengvatinis ir siekia 9 proc.

Tai 60 kv. metrų ploto būsto šildymas gyventojams spalį vidutiniškai kainuotų apie 59 litus be pridėtinės vertės mokesčio.

Mažiausiai, kad prasidėjo šildymo sezonas, pajus naujos statybos namų gyventojai. Kai kurie iš jų už 60 kv. metrų ploto buto šildymą sumokės vos kelis litus.

Tačiau yra ir tokių naujos statybos namų gyventojų, kuriems už šildymą teks mokėti keliasdešimt litų. Sąskaitos dydį lemia tai, kaip norima šiltai gyventi, nes šildymą galima savarankiškai reguliuotis.

Daugiausia už šildymą pirmąjį mėnesį teks mokėti senų nerenovuotų namų gyventojams. Jiems už 60 kv. metrų ploto buto šildymą gali tekti pakloti ir daugiau nei 180 litų be pridėtinės vertės mokesčio.

Įmonės "Klaipėdos energija" duomenimis, naujos statybos ir renovuotuose namuose šilumos suvartojimas išlieka 2,4 karto mažesnis nei miesto vidurkis.

Renovuotų bei naujos statybos ir senos statybos namų sąskaitos už šildymą gali skirtis ir 30 ar net 70 kartų.

Prognozuojama, kad gruodį šilumos kaina Klaipėdoje turėtų stabilizuotis ir išlikti tokia pati kaip lapkritį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Machno

Machno portretas
Ne tik šilumos punkto ir šildymo sistemos renovaciją reikia daryti, o viso namo su apšiltinimu.

pasakos

pasakos portretas
tik dviejų dienų skirtumas su praėjusiu spaliu,o pinigais-2012-75,šiais metais=130.

rr

rr portretas
Taigi spali kureno tik kelias dienas, juk ne menesi
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių