Šaškių turnyre – dalyvių rekordas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos prekybos ir pramogų centre "Akropolis" praūžė jau šeštasis moksleivių šaškių turnyras Mero taurei laimėti. Pasak renginio organizatorės laisvalaikio klubo "Aerobikos uostas" direktorės Loretos Vitkevičienės, nors šis renginys kasmet pritraukia vis daugiau moksleivių ne tik iš Klaipėdos, bet ir aplinkinių rajonų, tačiau šiais metais dalyvių buvo rekordiškai daug.

"Šįkart moksleivių šaškių turnyras tapo išbandymu ne tik patiems dalyviams, jų mokytojams, bet ir organizatoriams. Labai džiaugiuosi, kad jau antrus metus iš eilės prie renginio prisideda Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija "Apskritas stalas". Šiais metais atvyko penki savanoriai, kurie darbavosi kaip teisėjai", – teigė organizatorė.

Renginyje galėjo dalyvauti visi norintys moksleiviai, tik privalėjo iš anksto užsiregistruoti turnyrui.

Dėl didelio dalyvių skaičiaus šiais metais visi moksleiviai buvo suskirstyti net į keturis pogrupius: 1–2, 3–4, 5–8 ir 9–12 klasių pogrupis.

L.Vitkevičienė džiaugėsi, kad šiemet savo jėgas išbandyti prie šaškių lentos panoro apie 400 moksleivių iš Klaipėdos, Klaipėdos rajono, Kretingos, Kretingos rajono, Priekulės ir Telšių ugdymo įstaigų.

Kad paaiškėtų geriausi ir stipriausi žaidėjai, renginys vyko daugiau nei keturias valandas. Nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis ir laimėtojų diplomais, na, o visi likusieji – dalyvių diplomais ir rėmėjo prizu.

1–2 klasių pogrupyje trečiąją vietą laimėjo Klaipėdos "Saulutės" mokyklos-darželio moksleivis Matas Klimas. Antrąja vieta džiaugėsi "Pajūrio" progimnazijos moksleivė Ksenija Glazaceva. O pirmąją vietą iškovojo "Saulutės" mokyklos-darželio auklėtinis Konradas Šiklo.

3–4 klasių pogrupyje trečiąją vietą laimėjo uostamiesčio M.Mažvydo progimnazijos moksleivis Deividas Šverys. Antrąją vietą – tos pačios progimnazijos atstovas Vykintas Žeimys. O pirmąją vietą iškovojo Klaipėdos "Gilijos" pradinės mokyklos mokinys Kristupas Mitrijevas.

5–8 klasių pogrupyje trečiąją vietą laimėjo Telšių "Atžalyno" progimnazijos moksleivis Paulius Sosnovskis. Antrąja vieta džiaugėsi Klaipėdos "Gabijos" progimnazijos moksleivis Dmitrijus Baranovas. Pirmąją vietą iškovojo Kretingos Salantų gimnazijos moksleivė Ema Janušaitė.

9–12 klasių pogrupyje trečiąją vietą laimėjo Klaipėdos "Aitvaro" gimnazijos moksleivis Dmitrijus Jablokovas. Antrąja vieta džiaugėsi Klaipėdos turizmo mokyklos atstovė Irma Numgaudytė. Pirmosios vietos taurė atiteko Priekulės I.Simonaitytės gimnazijos mokiniui Tomui Klimui.

"Labai smagu buvo stebėti rimtą nusiteikimą ir nenuilstamą kovą. Jaudinosi ne tik patys moksleiviai, bet ir juos atlydėję tėveliai bei mokytojai", – atviravo renginio organizatorė.

Moksleivius savo kalba padrąsino ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kuris ne tik sveikino visus susirinkusius į šaškių turnyrą, bet ir palinkėjo sėkmingo žaidimo bei gerų emocijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasitarnavo

Pasitarnavo portretas
Pavyzdžiu Ostapas Benderis Viskas suplanuota - miesto žmonės susirinko susikauti su garsiu žmogumi

skaitytoja

skaitytoja portretas
galvok kaip europines lėšas įsisavinti o ne apie šachmatų ėjimą

DARBŠTUS MERAS

DARBŠTUS MERAS portretas
Tai patriūbija, tai šaškėmis sužaidžia.O ES pinigai miesto vystymui tegul grįžta į Briuselį - tai antraeilis dalykas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių