Saugi nakvynė – ir uostamiesčio narkomanams

Į Dubysos gatvėje statomus laikino prieglobsčio namus bus priimami ir benamiai, ir nuo alkoholio ar narkotikų apsvaigę asmenys. Saugiai pernakvoti šie žmonės galės bet kuriuo paros metu.

Naujai statomuose saugios nakvynės namuose paslaugas teiks Klaipėdos miesto nakvynės namų darbuotojai.

Pernakvoti moduliniuose nameliuose galės ne tik benamiai, bet ir apsvaigusieji nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar toksinių medžiagų. Krizinėje situacijoje atsidūrę žmonės bus priimami bet kuriuo metu, tačiau ne ilgiau kaip parai.

Tiesa, policijos ar greitosios medicinos pagalbos darbuotojų į vietą atgabenti benamiai laikinai prisiglausti galės tik tuo atveju, jei sveikatos priežiūros specialistai patvirtins, kad jiems nėra reikalinga būtinoji pagalba.

Visi benamiai bus registruojami, todėl atvykę turės pateikti būtiniausius duomenis apie save: vardą, pavardę, gimimo datą ar asmens kodą, gyvenamosios vietos adresą.

Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė teigė, kad apsvaigusiesiems nuo alkoholio ar narkotikų numatytos aštuonios vietos. Be jų, bus galima apgyvendinti dar pusšimtį žmonių.

"Šis skaičius gimė derinant klausimą su policija, remiantis duomenimis, kiek paprastai tokių asmenų, gulinčių viešosiose erdvėse, yra aptinkama", – sakė vedėja.

Pristatant projektą Finansų ir ekonomikos komiteto posėdyje tarybos narys Rimantas Taraškevičius teiravosi, kaip benamis pateiks savo gyvenamosios vietos adresą, jei jis neturi namų.

"Adresas gali būti faktinis arba nurodoma, kad yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą Klaipėdos savivaldybėje. Bet kuriuo atveju, policijos pareigūnai žino, kas yra benamis, čia nebus teikiama nei taksi paslaugos, nei užgėrusių žmonių apgyvendinimas", – paaiškino A.Liesytė.

Statybos, kurias vykdo bendrovė "Konsolė", miestui atsieis apie 477 tūkst. eurų. Iš pradžių buvo planuojama užbaigti darbus iki lapkričio 1-osios, tačiau šis terminas pratęstas iki šių metų pabaigos.

"Pats projektas yra įgyvendinamas, tačiau rangovas vėluoja atlikti darbus – namelių vidaus apdaila dar nėra baigta. Planuojame, kad visus darbus turėtų pabaigti iki metų pabaigos", – teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina Velykienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Hmmm

Hmmm portretas
O kas mokės už servisą

Valkata

Valkata portretas
Labai šaunu, vartokite narkotikus, gerkite, valkataukite ir namus miestas pastatys ir gėlytėmis apsodins. Miesto valdžios dugnas.

Ita7

Ita7 portretas
Dar tik karstos arbatos jiems i lova ......
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių