Sąvadautoja pelnėsi iš našlaitės kūno

Ne pirmą kartą teisėsaugininkams įkliūvanti prostitučių motinėle vadinama 51-erių Regina Stecenko ir vėl teisiama. Anksčiau elitinėms prostitutėms vadovavusi, buvusi šokėja  R.Stecenko į teisiamųjų suolą sėdo jau trečią kartą.

Klaipėdos apygardos teisme sąvadavimu, pelnymusi iš kito asmens prostitucijos, bei prekybos žmonėmis kaltinama R.Stecenko aiškino, kad ji esą nepasiruošusi bylos nagrinėjimui, nes sunkiai sirgo.

„Man buvo didelė depresija, krizė, ruošiuosi pas psichologą“, - verksmingu balsu teismo salėje kalbėjo R.Stecenko.

Tačiau nepilnametės įtraukimu į prostituciją kaltinamos moters byloje mažai jos jautrumą įrodančių faktų. Moteris nepagailėjo nepilnametės našlaitės ir vertė ją pardavinėti savo kūną.

Bylos svarstyme nukentėjusioji mergina nepasirodė, ji šiuo metu gyvena užsienyje, su ja prokuratūrai susiekti nepavyko. Dėl 2007 m. vykusių įvykių baudžiamosios bylos nagrinėjimas iš esmės atidėtas iki spalio mėnesio, tačiau šiandien buvo apklausti keli liudytojai.

Tuo metu buvusi septyniolikos metų našlaitė buvo įtrauktą į pinkles, kai draugai ją supažindino su 41-erių Klaipėdos rajono gyventoju Gintaru Podubnu. Pažeidžiama nepilnametė tapo preke šio vyro rankose. Jis merginą R.Stecenko pardavė už 600 litų. Sandėris įvyko vienoje uostamiesčio kavinėje. Merginą įsigijusi „plaštakių motinėlė“ našlaitę apgyvendino išnuomotame bute Šiaulių gatvėje. Iš Šilutės rajono kilusią paauglę augino močiutė. Mergaitė guosdavosi, jog jos mama sudegė, o tėvas nežinia kur.

Viena garsiausių prostitučių sąvadautojų puikiai žinojo šio verslo subtilybes. R.Stecenko klientus merginoms surasdavo tik gerai patikrintais kanalais. Moteris apie seksualines paslaugas teikiančias merginas skelbimų laikraščiuose neskelbdavo.

Pradžioje sąvadautoja merginai duodavo pinigų, apsimesdavo, kad jai rūpi jos likimas, tačiau netrukus ji pradėjo reikalauti, kad už skolas mergina teiktų seksualines paslaugas. R.Stecenko pati surasdavo klientus ir telefonu pranešdavo apie susitikimą.

Sąvadautoja įkliuvo policijos operacijos metu, kai paaiškėjo, jog klaipėdietė prostitutes pristatydavo „Mažeikių naftoje“ dirbantiems lenkams. Nepilnametę našlaitę R.Stecenko dažniau nei kitas merginas siųsdavo tenkinti lenkų įgeidžių. Šios nepilnametės paslaugos užsieniečiams esą buvusios kur kas brangesnės, nei kitų „plaštakių“. Socialiai pažeidžiamos naštaitės byla buvo išskirta į atskirą.

R.Stecenko jau trečią kartą teisiama už sąvadavimą - 2005 m. gavo lygtinę bausmę, šiemet balandį nuteista puspenktų metų realia laisvės atėmimo bausme. Tačiau šį nuosprendį R.Stecenko apeliacine tvarka apskundė ir mėgaujasi laisve.   


Šiame straipsnyje: sąvadavimasRegina Stecenko

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių