Į klaipėdiečių butus sugrįžta karštas vanduo

Į pietinės miesto dalies gyventojų butus grįžta karštas vanduo. Laikinai paslauga nebuvo teikiama dėl vykusių šilumos trasų patikrinimų padidintu slėgiu. Įtartinų vietų šioje miesto pusėje rasta daugiau nei šiaurinėje.

Pietinės miesto dalies gyventojams be karšto vandens teko verstis nuo pirmadienio. Patys trasų patikrinimai padidintu slėgiu vyko antradienį.

Šilumininkai skubėjo atlikti bandymus, kad gyventojams kiltų kuo mažiau rūpesčių. Tad tradiciškai buvo dirbama iki vėlumos.

Trečiadienį vakare dalyje kvartalų jau buvo pradėtas tiekti karštas vanduo. Tarp tokių buvo Vingio, Bandužių, Žvejybos uosto gyvenamieji rajonai.

Įmonės "Klaipėdos energija" Šilumos tiekimo tarnybos vadovas Arūnas Smaguris tvirtino, kad daugumą pietinės miesto dalies gyventojų karštas vanduo turėtų pasiekti ketvirtadienio vakarą.

Norai – geri, o kaip pavyks, sunku pasakyti.

Tačiau atkreipiamas dėmesys, kad tai priklauso ne tik nuo bandymus vykdžiusių šilumininkų. Sistemas turi paruošti ir namo šildymo bei karšto vandens prižiūrėtojai.

A.Smaguris pasakojo, kad po hidraulinių bandymų pietinėje miesto pusėje dalis defektų pasirodė iš karto. Taip pat pastebėta nemažai įtartinų vietų. Ar tai defektai, paaiškės užpildžius sistemą.

"Kol kas kažką konkretaus pasakyti sudėtinga. Žiūrėsime, ar tai tikrai defektai, ar yra nutekėjimas, nes namo šildymo ir karšto vandens prižiūrėtojai paliko atvirus drenažus – susidėvėjo sklendės. Tokių atvejų būna", – tvirtino vadovas.

Nemažai įtartinų vietų yra rajone, kuris buvo apsemtas praėjusią žiemą, kai nuolat lijo. Kad čia gali kilti problemų, prognozuota iš anksto.

A. Smaguris pabrėžė, kad defektus bus stengiamasi pašalinti kuo greičiau. Siekiama, kad savaitgalį gyventojai neliktų be karšto vandens.

"Norai – geri, o kaip pavyks, sunku pasakyti", – komentavo vadovas.

Hidrauliniai bandymai šiaurinėje miesto pusėje vyko gegužės viduryje. Čia defektų buvo nustatyta mažiau nei praėjusiais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanduo turėtų pasiekti ketvirtadienio vakarą

vanduo turėtų pasiekti ketvirtadienio vakarą portretas
Zurnaliuga , atu zinai kad siandien jau penktadienis ir tavo busimasis laikas cia netinka ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių