Savaitgalį belsis ruduo

Artimiausiomis dienomis orai uostamiestyje primins, kad artėja ruduo. Paskutinį vasaros savaitgalį žadamas lietus, nelepins ir didelė šiluma. Kiek malonesni orai prognozuojami kitos savaitės viduryje.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės budinti sinoptikė Giedrė Andruškienė teigė, kad šį savaitgalį vyraus debesuoti su pragiedruliais orai.

Šeštadienį dieną vėjas suks į vakarus ir pūs 4–9 m/s greičiu. Dieną kartkartėmis numatomas silpnas lietus, o termometrų stulpeliai stos ties 16–18 laipsnių aukščiau nulio žyma.

Sekmadienį vėjas rims ir naktį iš vakarų suksis į pietryčius, jo greitis sieks apie 3–6 m/s. Dieną pietryčių, rytų vėjas pūs 4–8 m/s greičiu.

Dieną žadamas silpnas lietus. Termometrai naktį rodys 11–13, o dieną – 16–18 laipsnių šilumos.

Pirmoje savaitės pusėje bus giedra ir be lietaus. Pirmadienį šiaurės, šiaurės vakarų vėjo greitis sieks 6–9 m/s, o antradienį pietinių krypčių vėjas papūs  6–11 m/s greičiu.

Pirmadienio ir antradienio naktimis termometrų stulpeliai rodys 11–13, o dienomis – 16–18 laipsnių aukščiau nulio. Kritulių nenumatoma, dangus turėtų būti giedras.

Kiek šiltesniais orais vasara dar pamalonins trečiadienį ir ketvirtadienį. Šiomis dienomis pietvakarių, pietų vėjas pūs 7–12 m/s greičiu.

Oro temperatūra naktimis bus apie 12–14 laipsnių šilumos, o diena žadama 20–22 laipsniai.

Ketvirtadienį naktį prognozuojamas lietus, tačiau dieną žymesnių kritulių nežadama.

Rugsėjo 1-ąją apie save kiek vėsesniu oru praneš atkeliaujantis ruduo.  Naktį bus 12–14 laipsnių aukščiau nulio, o dieną oras tesušils iki 18 laipsnių.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėruduo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
juk čia laikraštis Klaipėda tai ir orai apie Klaipėdą gal jūs ne tą laikraštį atsivertėte kad norite Kauno orų

Durnių laivas

Durnių laivas portretas
Čia jug Kauno diena, tai ir rašykit apie Kauną , Vilnių koks bus savaitgalis, o ne apie uostamieščio orus. Dievaži, jau iš vis nupindėjo ir žurnalistai ir sinoptikai. Dabar galvoju paskaitysiu ką čia rašo, ogi apie uostamiestį, prie jūros koks ten jų oras bus. Ten jiem ir rašykit, o ne kauniečiam.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių