Savaitgalį Mingėje vyks regata Pilypo taurei laimėti

Kintų buriavimo mėgėjų klubas „Marių burės“ savaitgalį Mingėje rengia regatą Kuršių mariose Pilypo taurei laimėti.

Pilypas – tai farvaterio išsišakojimo buja, kitaip tariant farvaterio ženklinimo plūduras. Iki šiol kuriamos legendos, kodėl jis pavadintas Pilypu, bet bujos vardo kilmė nėra aiški. Tačiau šio ženklo garbei pavadinta pirmoji regata Kuršių mariose.

Varžybos vyks Kuršių mariose tarp Nidos ir Ventės rago, kurio prieigose ir stovi Pilypas. Šių metų regatos maršrutas nesikeičia nuo ankstesnių. Bus trys etapai. Varžybų distancijos išdėstytos tarp Nidos ir Pilypo bujos. Bendras visų distancijų ilgis – 30 jūrmylių.

Regatos dalyviai suskirstyti į tris grupes. Bus dvi sportinės ir viena klubinė. Šių metų regatoje ketina dalyvauti virš 20 laivų. Pasak regatos organizatorių atstovo Dariaus Gerasimavičiaus, tai visai neblogas skaičius sezono pradžiai.

Idėja surengti sezono atidarymo varžybas kilo prieš ketverius metus Kintų buriavimo mėgėjų klubui. Oficialus uždarymas jau buvo – klubas organizuoja ir pačią vėliausią regatą Kuršių mariose, kuri būna spalio pabaigoje.

Pirmojoje regatoje Pilypo taurei laimėti plaukė 25 jachtos. Kova vyko trijose įskaitose (dvi sportinės bei klubinė). Absoliučioje sportinėje grupėje nugalėjo „Baraka“, klubinėje – „Raganė“.

Praeitais metais „sportinėje“ ORC grupėje laimėjo jachta „Maria“ (kap. A. Žižys), ORC grupėje pirmieji buvo „Baraka“ (kap. R. Stropus), klubinėje grupėje – jachta „Terra“ (kap. G. Kalonaitis).

Per ketverius metus regata įgijo nuolatinių gerbėjų. Nemažai buriuotojų po žiemos nepraleidžia progos pramankštinti save ir savo laivus ir pasivaržyti pirmojoje regatoje.

Laimėjusiems regatą įteikiama Pilypo taurė. Ant jos išraižomas nugalėjusio laivo pavadinimas ir kapitono pavardė. Ant taurės jau puikuojasi jachtų „Maria“, „Baraka“ pavadinimai.

Pilypo taurės varžybos įtrauktos į Lietuvos klubinių regatų taurės įskaitą. Tai reiškia, kad šių varžybų rezultatai sumuojami su kitų varžybų rezultatais. Sezono pabaigoje renkami Lietuvos klubinių regatų taurės nugalėtojai. Į klubinių regatų taurę įtraukta 10 regatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PlaukimasJachta.lt

PlaukimasJachta.lt portretas
juokingiausiai kad Kaune vyksta sestadieni Kauno buriavimo dienos :) www launobures lt

Vasia

Vasia portretas
Kokio Pilypo? Ar to narkašos - iš kanapių?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių