Savaitgalį pajūryje plušėjo gelbėtojai

Paskutinis vasaros savaitgalis pajūryje buvo itin audringas. Uostamiesčio bei Nidos gelbėtojams teko gelbėti keletą į duobes pakliuvusių poilsiautojų, Palangoje buvo kiek ramiau. Laimei, tragiškų incidentų paskutinį kalendorinės vasaros savaitgalį išvengta.

Šeštadienį daug uostamiesčio poilsiautojų laiką leido kopose. Nors jūra buvo audringa, netrūko ir besimaudančiųjų, todėl gelbėtojams teko atlikti nemažai prevencinio darbo, nuolat patruliuota jūros pakrantėje.

Sekmadienį Klaipėdos gelbėtojams teko gelbėti į duobę patekusį ir į krantą negalėjusį sugrįžti poilsiautoją. Gelbėjimo operacija pavyko sklandžiai, išgelbėtajam medikų pagalbos neprireikė.

Savaitgalį nenuobodžiavo ir Nidos gelbėjimo tarnybos darbuotojai. Šeštadienį prie centrinės gelbėjimo stoties pusamžis vyras pateko į duobę ir srovės jį ėmė nešti gilyn. Laimei, vyrą išgelbėti pavyko.

Sekmadienį srovėms dar labiau sustiprėjus Nidoje teko gelbėti keturis žmones. Dieną tuo pačiu metu skirtingose vietose skendo dvi moterys, o vėliau gelbėtojai skubėjo į pagalbą iš Suomijos atvykusiam poilsiautojui bei vienai lietuviai.

„Grįžtanti banga yra labai sustiprėjusi, todėl maudytis labai pavojinga“, – pastebėjo Nidos gelbėjimo tarnybos viršininkas Gintaras Kuprys.

Savaitgalį žmonių netrūko ir Palangos paplūdimiuose. Čia situaciją taip pat pavyko sukontroliuoti.

Kurorto gelbėtojų vado Jono Pirožniko teigimu, šį savaitgalį itin pasitarnavo neseniai gelbėjimo tarnybos įsigytas dronas. Jį pakėlus pavykdavo nustatyti, kur bangos išmušė duobes ir pavojingas vietas operatyviai pažymėti.

„Jeigu žmogus lenda maudytis ten, kur pažymėta duobė, jam skiriama bauda“, – teigė pašnekovas.

J.Pirožniko teigimu, akylai kontroliuoti ir paplūdimyje pasirodę neblaivūs ar girtauti nusprendę asmenys. Tokius pastebėjus – pasitelkiamos ir policijos pareigūnų pajėgos.

Taip iš anksto užkertamas kelias neblaivių žmonių maudynėms bei galimiems tragiškiems incidentams.


Šiame straipsnyje: jūraGelbėtojaimaudytis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių