Savaitgalį startuoja regata „Gero vėjo“

Savaitgalį buriuotojai varžysis kol kas dar ganėtinai šaltoje Baltijoje. Šeštadienį prasidės „Gero vėjo“ regata. Po varžybų žiūrovai galės stebėti jau tradicija tapusį Klaipėdos renginį – laivų paradą.

„Gero vėjo“ – tai pirmoji jūrinė regata. Joje ketina dalyvauti apie 20 jachtų. Tarp jų – praeitais metais prestižinės Švedijos regatos aplink Gotlando salą nugalėtoja jachta „Jigi Jigi“ (kap. Š.Sodeika). Varžybų dalyviai suskirstyti į dvi grupės – sportinę ir klubinę. Aršiausia kova vyksta tarp „sportininkų“. Šiais metais lyderiai turėtų būti jachtos „Baraka“ (kap. R.Stropus), „Jigi Jigi“, „Maria“ (kap. V.Bogunas), tačiau buriuotojų pasirengimą patikrins jūra.

Regatos startą, kuris bus šeštadienį, 10 val., galės stebėti ir aplinkiniai nuo Kruizinių ir karo laivų terminalo krantinės.

Šiais metais, jei tik leis oro sąlygos, distancija bus sudėtingesnė. Anksčiau regatos dalyviai plaukdavo nuo Klaipėdos iki Palangos ir grįždavo atgal. Šiais metais jiems dar teks įveikti papildomą distanciją iki specialaus ženklo jūroje.

Jachtos turės paskubėti grįžti į uostą, nes tik pradėjus temti prasidės laivų paradas. Žadama, jog renginys bus įspūdingas, nes tuo pat metu švenčiamas ir Klaipėdos 760 m. jubiliejus. Trečius metus rengiamas laivų paradas sulaukia didelio žiūrovų susidomėjimo. Vakarėjant net ir maži kateriukai pasipuošia įvairiaspalvėmis švieselėmis, vėliavomis ir susirikiavę plaukia link jūros vartų.

„Gero vėjo“ regata organizuojama jau nuo 2003 m. Idėja, pasitarus su kitais buriuotojais, gimė Mariui Ambrulaičiui. Jūrinis miestas Klaipėda iki tol neturėjo savo regatos. Taigi buvo nuspręsta, kad turi būti ir „klaipėdietiška“ regata, tačiau varžybose laukiami buriuotojai iš visos Lietuvos. Regatos nugalėtojams skiriama „Gero vėjo“ pereinamoji taurė. Praeitais metais ją iškovojo jachta „Marius BMW“, kuriai vadovavo vienas iš geriausių Lietuvos buriuotojų Gintautas Mincė. Tai buvo paskutinės jo varžybos – tą pačią vasarą buriuotojas žuvo.

Varžybos yra antrasis Lietuvos klubinių regatų taurės etapas. Į bendrą įskaitą įtraukta dešimt varžybų. Susumavus visų regatų rezultatus rudenį bus išrinktas Lietuvos klubinių regatų taurės nugalėtojas.


Šiame straipsnyje: regata Gero vėjoregata

NAUJAUSI KOMENTARAI

PlaukimasJachta.lt

PlaukimasJachta.lt portretas
o Kauno mariose taip pat šeštadienį bus regata , www kaunobures lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių