Savanoriai dalyvavo karinėse pratybose

  • Teksto dydis:

Balandžio 16-17 dienomis Kretingos rajone, Kartenos gyvenvietėje ir jos apylinkėse vyko Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 306 pėstininkų kuopos pratybos.

Šiose pratybose prisijungė grupė jaunųjų šaulių iš Kretingos bei Palangos miestų. Suskirstyti į 2 grupes šeštadienį, pirmoje dienos pusėje, kariai savanoriai vietovėje vykdė gynybos veiksmus, jaunieji kolegos iš Šaulių sąjungos – puolimo operaciją.

Puolantiesiems sėkmingai įveikus gynybą bei „užėmus“ Kartenos miestelį prasidėjo šios gyvenvietės kontrolės operacijos – objekto gynyba, patruliavimas, žvalgyba, įtartinų vietų „šukavimas“ ir reagavimas į kitos grupės sukuriamas kovines situacijas. Kariai savanoriai tobulino anksčiau treniruotus išgyvenimo užimtoje teritorijoje įgūdžius, „įkandimo“ priešui ir atsitraukimo taktinius veiksmus, priešo naikinimą pasalomis, belaisvių sulaikymo operacijas, pabėgimo iš sulaikymo įgūdžius, į nelaisvę paimtų kovos draugų išlaisvinimo operacijas.

„Džiaugiuosi sklandžiai pavykusiomis pratybomis. Puikiai pasirodė jaunieji kolegos iš Šaulių sąjungos, nustebino jų motyvacija, azartas užduočių vykdymui, net ir raginami pailsėti – jie pakaitomis pailsėję keletą valandų, vykdė užduotis vietovėje.

Kartenos gyventojų parama suteikiant laikinas užuobėgas poilsiui, ateities operacijų planavimui, teikiant „žvalgybinę“ informaciją apie priešiškas pajėgas prisidėjo prie sėkmės operacijų metu. Didelis ačiū už paramą pratyboms bei supratingumą dėl patiriamų laikinų nepatogumų vykusių veiksmų metu, kai dėl saugumo tekdavo sustabdyti ne pratybose dalyvaujančių asmenų patekimą į tam tikrą rajoną, tariu Kartenos seniūnijai, priešgaisrinei tarnybai, girininkijai ir kaip minėjau visiems Kartenos gyventojams.

Ateities pratybose taip pat bus lavinami karių išgyvenimo vietovėje įgūdžiai, kovos vykdymas užimtoje teritorijoje ar vykdant savos vietovės bei jos gyventojų apsaugą nuo užpuolikų, priešo diversinių grupių. Pratybos yra planuojamos vykdyti skirtingose 306 pėstininkų kuopos atsakomybės rajono gyvenvietėse. Kviečiame prisijungti visus norinčius, nes Jūsų parama ir supratimas – Tėvynės labui“, – teigė 306 pėstininkų kuopos vadas kpt. Mindaugas Albrechtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių