Savininkui – reikalavimas patraukti mašiną

Prieš pusantro mėnesio Antrosios Melnragės aikštelėje palikto automobilio jo savininkas nepasiėmė iki šiol. Kontrolieriai pareikalavo, kad transporto priemonė būtų patraukta kaip neeksploatuojama.

Išregistruoti nepavyko

Dienraštis „Klaipėda“ jau rašė, kad Antrosios Melnragės paplūdimio prieigose esančioje aikštelėje automobilis „Nissan Almera“ paliktas liepos 23 d. rytą. Rinkliava buvo sumokėta už 10 val., tad mašina galėjo stovėti iki kitos dienos 10.47 val.

Būtent šią dieną už automobilio valytuvo ir buvo užkištas pirmasis pranešimas apie nesumokėtą rinkliavą. Dabar tokių – visa šūsnis.

Dienraščiui „Klaipėda“ pradėjus domėtis ilgą laiką paplūdimio prieigose paliktu automobiliu, situacija parūpo ir uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui.

Paaiškėjo, kad mašina registruota 62 metų vilniečio vardu. Jam ir buvo išsiųsti pirmieji surašyti protokolai. Tačiau šis nurodė, jog mašiną pardavė dar birželį, bet ji nebuvo perregistruota naujo savininko vardu. Žurnalistams pradėjus domėtis mašina, sukruto ir pats vilnietis.

Mašina perregistruota naujo savininko, kuris taip pat yra iš sostinės, vardu. Tačiau ir pastarasis tvirtino, kad mašiną pardavė, bet neperregistravo naujo savininko vardu.

Kontrolieriams vilnietis teigė, kad bandys išregistruoti mašiną, tačiau jam to padaryti nepavyko. Vyras tikino, kad mašiną pirko užsienietis, nurodė vardą ir pavardę, bet jo kontaktų neturėjo.

Lauks rugsėjo vidurio

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys informavo, kad duomenų bazėje nurodytam automobilio savininkui jau surašytas reikalavimas patraukti mašiną kaip neeksploatuojamą iki rugsėjo 15 d.

Būtent ši diena yra paskutinė, kada reikia mokėti rinkliavą už stovėjimą paplūdimių prieigose.

Už reikalavimo nepaisymą pirmą kartą gresia bauda nuo 70 iki 140, antrą kartą – nuo 140 iki 300 eurų. Galimas ir transporto priemonės konfiskavimas.

„Nors antrasis savininkas tvirtino, kad mašiną pardavė, nepateikė jokių įtikinamų įrodymų. Matyt, dėl to ir neišregistravo mašinos. Sakyti galima daug ką. Jei būtų įrodymai, jokių klausimų nekiltų. Už mašiną turi atsakyti savininkas, nebent jis nurodo, kas tuo metu ja naudojosi. Turi pateikti tikslius asmens duomenis: vardą, pavardę, gyvenamąją vietą, asmens kodą, vairuotojo pažymėjimo numerį. Tada atsakomybė pereina pastarajam“, – komentavo vedėjas.

Be to, atkreiptas dėmesys, kad yra pasibaigęs automobilio civilinės atsakomybės draudimas. Tad, anot V.Valio, ši išbraukta iš eksploatuojamų automobilių sąrašo.

Pranešimus išblukino saulė

Už automobilio valytuvo buvo užkišti ne tik pranešimai apie nesumokėtą rinkliavą, bet ir raštelis, informuojantis, jog savininkas esą nuskendo. Nežinia, ar tai buvo kažkieno pokštas, ar siekis, kad tarnybos atkreiptų dėmesį į likimo valiai paliktą mašiną.

Paplūdimiuose budinčių gelbėtojų duomenimis, minėtu laiku nelaimių jūroje neįvyko. Nebuvo ir dingusių žmonių.

Pranešimai apie nesumokėtą rinkliavą už mašinos valytuvo užkišami vos ne kiekvieną dieną. Už kiekvieną jų gresia bauda. Dalis pranešimų jau išblukinti saulės ir nuplauti lietaus.

Ant automobilio stiklo nebėra ir mistinio raštelio, kad savininkas nuskendo. Popieriukas nukrito ir guli ant žemės.

Byla dėl pusantro mėnesio Antrosios Melnragės automobilių stovėjimo aikštelėje palikto automobilio ir nesumokėtos rinkliavos bus nagrinėjama spalio 25 d.

Į svarstymą pakviesti ir pirmasis, ir antrasis transporto priemonės savininkai. Kontrolieriai tikisi, kad iki bylos svarstymo pavyks išsiaiškinti visas aplinkybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tika

Tika portretas
šiaip nebėra tokių dalykų kaip perregistravimas. Sudaroma pirkimo-pardavimo sutartis, toliau įeini į eketris.lt registros puslapį ir išregistruoji nuo savo vardo, pirkimo pardavimo sutart nusiunti kaip išregistravimo pagrindą. Naujasis savininkas turi per 10 dienų prisiregistruoti savo vardu, kitokiu atveju transporto priemonei sustabdomas leidimas dalyvauti eisme.

mariakas

mariakas portretas
išplaukiau į reisą. pakentekit metus, gryšiu išvažiuosiu :D

neissigalvokit

neissigalvokit portretas
parduodant masina,niekur nesiraso vairuotojo teisiu numeris.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių