Savivaldybė atsisako Klaipėdos priklausomybės ligų centro

Klaipėdos priklausomybės ligų centras turės naują savininką – uostamiesčio valdžia pasiryžusi įstaigą perduoti Sveikatos apsaugos ministerijai.

„Iš jos gavome raštą, kad perduotume įstaigos teises ir pareigas. Mes tikrai neprieštaraujame tokiems pokyčiams“, - teigė miesto tarybos sprendimo projektą dėl Klaipėdos priklausomybės ligų centro teisų ir pareigų perdavimo parengusi savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė.

Įstaiga savivaldybei pavaldi tapo, kai buvo likviduota Klaipėdos apskrities viršininko administracija.

„Centras kelia tikrai daug rūpesčių. Ypač daug problemų dėl žmoniškųjų išteklių, nes darbuotojų amžiaus vidurkis jau viršija 70 metų. Naujų specialistų prisikviesti neišeina dėl menkų atlyginimų. Gal situacija pasikeis, kai įstaigos savininke taps Sveikatos apsaugos ministerija“, - vylėsi J.Asadauskienė.

Iš valstybės biudžeto išlaikyti įstaigą ir joje teikti paslaugas kasmet skiriama apie 2 mln. litų, bet ši suma vis mažėja ir jos nebeužtenka.

„Pinigų iš miesto biudžeto skirta patalpų remontams, padengti kreditorinius įsiskolinimus. Jau dabar aišku, kad šiemet centro veiklai trūks 600 tūkst. litų, bet į mūsų raštus dėl šios problemos aukštesnėje valdžioje nereaguojama“, - teigė J.Asadauskienė.

Todėl ir Socialinių reikalų komiteto nariai antradienį vienbalsiai pritarė Klaipėdos priklausomybės ligų centro savininko teises ir pareigas perduoti Sveikatos apsaugos ministerijai.

Ji gaus ir materialinę dovaną – patalpas Taikos per. 46, kuriose įstaiga įsikūrusi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių