Savivaldybė liks po senu stogu?

Paaiškėjo penki nekilnojamojo turto valdytojai, kurie siūlo po savo stogu priglausti miesto valdininkus ir tapti naujų Klaipėdos savivaldybės patalpų nuomotojais. Dienraščio duomenimis, gali nutikti taip, kad nė vienas siūlomas variantas politikams netiks.

Grandiozinės paieškos

Naujų savivaldybės patalpų reikalas pradėtas gvildenti dar prieš porą metų. Tada parengta studija, kokia alternatyva miestui būtų geriausia – atnaujinti senas savivaldybės patalpas, nuomotis, statyti ar pirkti naują būstinę.

Tąkart už 15 tūkst. eurų administracinių patalpų praplėtimo, paslaugų teikimo ir darbuotojų darbo sąlygų gerinimo galimybių įvertinimą atliko kompanija "Resolution advisers LT".

Dabar gi ta pati bendrovė už 3,6 tūkst. eurų turi atrinkti paslaugos teikėją, kuris pasiūlytų geriausią naujų savivaldybės patalpų variantą.

Tačiau gali atsitikti taip, kad pinigai konsultantams bus išmesti į balą, nes nė vienas iš penkių pasiūlytų variantų nepatiks miesto politikams.

Vietoj 15 – penki pasiūlymai

Daugiau nei prieš mėnesį verslininkai pateikė penkis komercinius pasiūlymus. Dienraščio duomenimis, tikėtasi, kad tokių siūlymų bus penkiolika, tačiau sulaukta gerokai mažiau.

Savivaldybės valdininkus po savo stogų pasirengę priimti viešbučiai "Viktorija" ir "Amberton Klaipėda", taip pat Vitės verslo centras.

Dar valdžios rūmams siūloma įsikurti kol kas nepastatytuose biurų patalpose netoli piliavietės, bendrovės "Klaipėdos laivų remontas" teritorijoje bei taip pat dar nepastatytame biurų pastate bendrovės "Laivitė" sklype. Jie esą leidimus statybai turi, dabar derinami techniniai projektai.

Ieškojo miesto centre

Pamainos dabartinei Liepų g. 11 ir dar dešimčiai pastatų įvairiose miesto vietose, kur šiuo metu dirba savivaldybės darbuotojai, ieškota miesto centre.

Tad nekilnojamojo objekto žvalgytasi teritorijoje, nutolusioje ne didesniu kaip 1 km atstumu nuo Klaipėdos miesto rotušės (Danės g. 17), bet apribotoje Herkaus Manto ir Tiltų gatvėmis. Patalpas, tinkamas administracijos funkcijoms vykdyti, planuota nuomotis ir (arba) įsigyti.

Bendras esamų savivaldybės pastatų plotas siekia 11 tūkst. kv. metrų, tačiau realus naudingas plotas yra tik 6,2 tūkst. kv. metrų.

Savivaldybės darbuotojų – 480. Vienai darbo vietai tenka 13 kv. metrų. Be to, automobilių statymo vietų prie esamų savivaldybės pastatų yra tik apie 100, o esą turėtų būti bent 240.

Dėl variantų abejojama?

Apie naujas savivaldybės pastato statybas diskusijos net neprasidėjo, nes realiai tokios vietos naujoms statyboms norimoje teritorijoje esą ir nėra, juolab kad miesto centre žemė yra labai brangi.

Dienraščio duomenimis, savivaldybė gali likti senojoje vietoje, Liepų g. 11, jei bus nuspręsta vidiniame kieme statyti priestatą. Esą pradžioje savo žodį turėtų tarti Klaipėdos miesto tarybos kolegija.

Teigiama, kad politikai turės nuspręsti, kokia tinkamiausia vieta būtų miesto savivaldybės administracijos patalpoms. Viešumo nepanoręs šaltinis tikino, jog gali būti, kad po svarstymų, kur municipalitetui nuomotis patalpas, bus prieita išvada, jog savivaldybei nė vienas pasiūlymas netinka.

"Galimas dalykas, jog po galutinių svarstymų paaiškės, kad savivaldybė pati statysis kokį nors priestatą prie esamo pastato Liepų gatvėje. Nesame užsibrėžę tikslo būtinai rinktis vieną iš pateiktų penkių pasiūlymų. Be abejo, yra didžiulis verslo noras išnuomoti turimas patalpas, bet nežinau, ar miestui bus naudinga tokia ilgalaikė nuoma", – svarstė kompetentingas savivaldybės atstovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

inzinierius

 inzinierius portretas
Geriausias variantas sutalpinti dalį biurokratų į "Viktorijos viešbutį.Savivaldybės Senasis ir naujasis korpusas požeminė mašinų aikštelė Atgimimo aikšteje. Super trikampis Naujamiestyje, kad žmonių skaičius nemažėtų

Libai pampsta

Libai pampsta portretas
Kai mieste buvo virs 200 tukst. gyventoju savivaldybe tilpdavo ir po dabartiniu stogu, o kai gyventoju sumazejo ketvirtadaliu - jau nebetelpa. Nebetelpancius savus i savivaldybe, toliau kisa i savivaldybes valdomas imones. Autobusu parko ir naujojo turgaus vadovai - liberalu partneriai is jusu aljanso. Klaipedos vandenu vadovo poste taip pat liberalu partietis. Jau nekalbu apie giminaicius sukistus i LEZ ir t.t.

hmmm...

hmmm... portretas
Jaučiu, kad bus skambių bylų. Liberalai su savo sav. vadovu gali baigti blogai. Kur savisaugos instinktas, juk vald-ams šis jausmas labai išvystytas? O gal pinigai visai galvą apsuko?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių