Savivaldybė ragina dalyvauti Nacionalinio diktanto konkurse

Šeštadienį Lietuvoje bus ketvirtą kartą surengtas ir didžiulio populiarumo sulaukęs Nacionalinio diktanto konkursas. Uostamiestyje Nacionalinio diktanto konkursas  vyks  savivaldybės posėdžių salėje, trečiame aukšte.

11 val.prasidės Nacionalinio diktanto pirmasis turas. Kaip ir kiekvienais metais Nacionalinį diktantą bus galima rašyti visose Lietuvos savivaldybėse ir Lietuvos atstovybėse užsienyje.

Specialiai vieno iš Lietuvos rašytojų diktantui sukurtas tekstas bus skaitomas per Lietuvos radijo pirmąją ir Lietuvos televizijos antrąją programas ir transliuojamas internete - Lietuvos radijo ir televizijos svetainėje.

Diktantas bus rašomas ant savaiminio kopijavimo popieriaus. Diktanto dalyviams liks jų rašto kopija ir jie galės pasitikrinti ar nepadarė klaidų, kai originalus diktanto tekstas bus paskelbtas sausio 28 d. www.atgimimas.lt.

Šiemet rašyti Nacionalinį diktantą kviečiami ir moksleiviai, nors ankstesniais metais moksleiviams bei lituanistams varžybose dėl raštingiausio Lietuvos piliečio dalyvauti nebuvo leidžiama. Savanoriškai diktantą rašę moksleiviai bus vertinami atskirai nuo kitų Nacionalinio diktanto dalyvių. Tačiau, kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai.

Pernai diktanto dalyviai išrinko gražiausią lietuvišką žodį - „ačiū“. Šiemet bus renkamas smagiausias lietuviškas ištiktukas.

Smagiausio ištiktuko rinkimų rezultatus ir raštingiausio lietuvio vardą sužinosime vasario 28 dieną iškart po Nacionalinio diktanto finalinio turo transliacijos iš Lietuvos televizijos studijos Vilniuje.

Raštingiausias diktanto dalyvis bus apdovanotas Mokslo ir enciklopedijų leidybos instituto įsteigtu prizu - Visuotinės lietuvių enciklopedijų komplektu, o raštingiausias moksleivis gaus knygynų tinklo „Pegasas” įsteigtą prizą - albumą „Lietuva.101 įdomiausia vieta”. Visi finalo dalyviai bus apdovanoti knygyno „Pegasas” knygomis.


Šiame straipsnyje: nacionalinis diktantas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių