Savivaldybė skirs lėšų dainų šventėms

Uostamiesčio savivaldybė prisidės prie dainų švenčių organizavimo mieste. Kasmet šiam renginiui ji skirs po 15 tūkst. eurų. Patvirtinus nuolatinį finansavimą, organizatoriai galės iš anksto ruoštis šventei.

Ketvirtadienį miesto taryba pritarė savivaldybės, Klaipėdos chorinės bendrijos „Aukuras“ ir Lietuvos liaudies kultūros centro bendradarbiavimo sutarčiai. Pastarąją inicijavo bendrija ir centras.

Chorinė bendrija „Aukuras“ jau daug metų Klaipėdoje organizuoja regionines ir respublikines dainų šventes. Tiek bendrija, tiek Lietuvos liaudies kultūros centras nuolat finansiškai prisideda prie šių renginių organizavimo.

Klaipėdos savivaldybę prisidėti prie dainų švenčių organizavimo įpareigoja Lietuvos Respublikos dainų švenčių įstatymas.

Iki šiol savivaldybės lėšos dainų švenčių daliniam finansavimui būdavo skiriamos Kultūros projekto dalinio finansavimo iš Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšų konkurso būdu, kaip ir bet koks kitas kultūros projektas. Kasmet jų pateikiama apie 120.

Toks būdas nesuteikia savivaldybės finansavimo garantijos, nors pagal įstatymą ji turėtų būti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio, priėmus šį sprendimą, organizatoriai galės iš anksto planuoti šventę: anksčiau pradėti formuoti kūrybines grupes ir repertuarą, sudaryti programą, atrinkti ansamblius, pradėti kitus darbus.

Pastarųjų kelerių metų išlaidos dainų šventėms organizuoti yra panašios – siekia apie 45 tūkst. eurų. Numatoma, kad kiekviena šalis tam skirs po 15 tūkst. eurų.

Tačiau numatoma, kad savivaldybės lėšų skiriama dalis priklausys nuo bendros renginio sąmatos, dalininkų indėlio. Sąmata turi būti pateikti kasmet iki spalio 1 d.

Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas domėjosi, kaip bus apginti savivaldybės interesai. Jam užkliuvo punktas, kuriame numatoma, kad savivaldybė turės pasirūpinti dalyvių apgyvendinimu, renginio reklama.

„Jei dalyviai norės gyventi prabangiame viešbutyje ar organizatoriams netiks išleisti lankstinukai“, – atkreipė dėmesį vicemeras.

N. Lendraitis tvirtino, kad tariantis bus vadovaujamasi protingumo kriterijumi. Tačiau A. Šulcas nepritarė bendradarbiavimo sutarčiai ir siūlė konkretinti kai kurias formuluotes, nes baiminosi dėl viešo intereso pažeidimo.

Tarybos narė Nina Puteikienė džiaugėsi, kad miesto taryba pritarė šiai bendradarbiavimo sutarčiai: „Tai įgalina išsaugoti Vasaros estradą ir puoselėti tautos kultos paveldą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jetau

jetau portretas
Gal jau Laužikienė mirė, jie nepalaikė nė dainų švenčių, nė jų organizatorių. Įdomu, ar ponas Šulcas yra padaręs, na nors kokį apčiuopiamą darbelį?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių