Savivaldybės būstų nuoma gerokai pabrangs

Savivaldybės būstuose gyvenantiems klaipėdiečiams jau netrukus teks gerokai pakratyti kišenes.

Įsigaliojus naujai nuomos mokėjimo tvarkai daugeliui jų už nuomą mokama suma gali gerokai išaugti.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėjos Danguolės Netikšienės, jau netrukus turėtų pasikeisti nuomos už savivaldybei priklausančius būstus tvarka. Iki šiol visi – tiek nespėjusieji privatizuoti būstų, tiek tarnybinius, tiek socialinius būstus besinuomojantys asmenys moka vienodą nuomos kainą. Ji priklausomai nuo būsto būklės bei vietos, svyruoja nuo 1 iki 4 litų už kvadratinį metrą. Tačiau jau netrukus tokių butų nuomininkams ji gali išaugti du tris kartus.

Tai labiausiai, anot D.Netikšienės, paliestų didesnes pajamas gaunančius nuomininkus.

"Iki šiol savivaldybės būstuose gyvenę mažas pajamas gaunantys asmenys pradėję gauti didesnes pajamas buvo prašomi išsikelti. Dabar jiems to daryti nebereikės, tačiau atitinkamai jiems teks mokėti gerokai didesnį nebe lengvatinį, bet komercinį nuomos mokestį, kuris atitiks rinkos kainą", – situaciją komentavo D.Netikšienė.

Tokiais atvejais, jos tvirtinimu, žmonės patys galėtų rinktis, ar susirasti naują gyvenamąją vietą, ar mokėti didesnę nuomą savivaldybei. Jei kai kurie nuomininkai nuspręs išsikelti, į tuščius būstus galės įsikelti prašantieji socialinio būsto klaipėdiečiai.

Šiuo metu savivaldybei priklauso 1 tūkst. 479 butai, iš kurių tik 210 yra socialiniai būstai. Tuo metu socialinio būsto laukia 2 tūkst. 187 vargingai besiverčiantys uostamiesčio gyventojai.

Manoma, kad nauja nuomos mokėjimo tvarka galėtų gerokai padidinti ir savivaldybės pajamas. Šiuo metu iš nuomojamų butų savivaldybė per metus gauna 1,5 mln. litų. Manoma, kad pasikeistus mokėjimo tvarkai ši suma galėtų išaugti iki 4,5 mln. litų. Papildomai surinktas lėšas bus siūloma skirti naujų socialinių būstų įsigijimui.

Vedėja patikino, jog socialiai remtini asmenys, gaunantys itin mažas pajamas, nerimauti neturėtų – jiems nuo naujosios sumos bus taikoma 60 proc. lengvata. Tad daugeliu atveju, tokiems asmenims, nuomos kaina gali net sumažėti.

D.Netikšienė teigė, jog kol kas dar neaišku, kada įsigalios naujoji tvarka, tačiau patikino, kad tai gali nutikti jau netrukus – nuo šių metų liepos 1-osios.


Šiame straipsnyje: socialinis būstas

NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
Gal ir teisingas sprendimas, yra tokių, kurie uždarbiauja užsieniuose, gauna didelius pinigus o naudojasi savivaldybės butais, kam jiems ieškotis brangesnio nuomojamo buto, jei galima gyventi ir papigiai, tikrai yra žmonių, kuriems būtina taikyti nuolaidas, bet kontrolės tame nėra, kam ir kiek. Savivaldybė turėtu atsakingiau žiūrėti į savo nuosavybę.

Ritute

Ritute portretas
Jus isprotejote, ir taip nebeimanoma susimoketi to mokescio 4 lt uz 1 kv m. Kam kilo si mintis ? Vos gala su galu suduriame .Tai leiskit privatizuoti, kodel gauname neigiamus atsakymus del privatizacijos ? Kas tai ?

I.G.

I.G. portretas
,,Kas išgali mokėti daugiau - tegul susimoka", o kas neišgali - sumokėsime mes - mokesčių mokėtojai. ABSURDAS. Niekas nenorėtų gyventi socialiniame būste, jei nebūtų aplinkybių PRIVERSTAS ten gyventi. Dešimtmečiais nė piršto neprikiša savivaldybė būsto priežiūrai, tik pinigus renka ir tą mokestį didina...o mes, mokesčių mokėtojai, jiems dar algas mokam už tokius absurdiškus sprendimus!!!
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių