Savivaldybės pasitikėjimo telefonas – paslėptas (atnaujinta)

Klaipėdos savivaldybės pasitikėjimo telefono, kuriuo žmonės gali pranešti apie korupcijos atvejus, numeris slepiamas nuo visuomenės.

Uostamiesčio valdininkai prieš mėnesį klaipėdiečiams paskelbė žinią, kad jau pradeda veikti pasitikėjimo telefonas. Skelbta, kad pateikiama informacija įrašoma autoatsakikliu, o pagal gyventojų pranešimus pradėtų tyrimų išvados bus skelbiamos savivaldybės tinklalapyje.

„Iš pradžių, kai paskelbėme telefoną, skambučių banga buvo. Tačiau dabar žmonėms entuziazmas praėjo“, - teigė savivaldybės specialistas, atsakingas už korupcijos prevenciją, Vytautas Morkūnas.

Priežastis, kodėl žmonės neskambina ir nepraneša apie pažeidimus, paprasta - pasitikėjimo telefono numeris nuolat nėra niekur skelbiamas. Jo neįmanoma rasti nei spaudoje, nei savivaldybės interneto svetainėje, nei paskambinus informaciniu telefonu 118.

„Pasitikėjimo numerį internete turi patalpinti mūsų viešųjų ryšių specialistai. Net nežinau, ar jis yra skelbiamas. Jei ne, tai paraginsiu tai padaryti. Be to, nutarėme, kad telefono numerį periodiškai skelbsime ir spaudoje. Tačiau kada pradėsime, kaip reguliariai bus skelbiama kol kas neaišku“, - tvirtino V.Morkūnas.

Savivaldybės pasitikėjimo telefonu numeris yra 217 888. Paklaustas, kodėl jis toks yra, pašnekovas aiškino, kad telekomunikacijų bendrovė pasiūlė kelis laisvus numerius ir šį išsirinkęs pats V.Morkūnas, nes yra vienodų skaičių.

Jis teigė, kad pasikalbėjęs su kitų savivaldybių atstovai susidarė įspūdį, jog pasitikėjimo telefonas nėra efektyvi kovos su korupcija priemonė.

„Įrašus išklausau pats, todėl galiu sakyti, kad dar nebuvo nė vieno žmogaus skambučio, pagal kurį pradėtume tyrimą. Vienas konkretesnių skundų buvo toks, kad skambino žmogus ir sakė, jog už tai, kad vaiką priimtų į darželį reikia sumokėti 200 litų. Tačiau tokio darželio, kokį pavadinimą skambinusysis pasakė, Klaipėdoje net nėra“, - tikino V.Morkūnas.

Jo teigimu, pasitikėjimo telefonu dažniausiai skambina nusivylę žmonės, kurių net „emociškai labai sunku klausytis“.  

Anksčiau buvo skelbta, kad pasitikėjimo telefono įdiegimas kainuos 20 tūkst. litų, tačiau, anot V.Morkūno, pinigai buvo nubraukti, tačiau rasta galimybių, kaip telefoną įdiegti nemokamai. Dabar jo išlaikymas per mėnesį kainuoja apie 20 litų.

Pasitikėjimo telefonas nuo metų pradžios veikia ir Klaipėdos apskrities viršininko administracijoje. Tačiau jis taip pat miestiečių susidomėjimo nesulaukė. Gauta vos keliolika skambučių apie galimus nusižengimus apskrities administracijoje ir jai pavaldžiose įstaigose.

Papildymas:

Portale pasirodžius informacijai, kad savivaldybė neskelbia savo pasitikėjimo telefono numerio, savivaldybės Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Eglė Petkutė informavo, kd numeris interneto svetainėje yra skelbiamas.

Tiesa, jį surasti gana keblu. Reikia paspausti ant nuorodos "Savivaldybė" ir joje ieškoti skyrelio "Naudingi kontaktai". Tarp jų paskutinysis ir yra savivaldybės pasitikėjimo telefonas.  


Šiame straipsnyje: pasitikėjimo telefonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

olegmure

olegmure portretas
Католики настроение
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių