Savivaldybių rinkimai: Klaipėdoje – pirmieji pažeidimai

Rinkimų į Klaipėdos miesto tarybą kovoje užfiksuoti pirmieji pažeidimai. Juos tiria policijos pareigūnai.

Nuo šeštadienio 1 val. nakties iki balsavimo pabaigos draudžiama bet kokia kandidatų agitacija ir reklama. Partijų ir kandidatų plakatai gali kabėti tik ant specialiai savivaldybės pastatytų stendų prie rinkimų apylinkių.

Tačiau ne visi uostamiesčio politikai paisė tokio draudimo.

Anot Klaipėdos savivaldybės rinkimų komisijos pirmininko Viktoro Greičiaus, šeštadienį sulaukta skundo dėl agitacijos už vieną kandidatą.

Tilžės turgavietėje per garsiakalbį buvo agituojama balsuoti už Donatą Botyrių, kuris rinkimuose į Klaipėdos miesto tarybą dalyvauja Lietuvos centro partijos sąraše.

V.Greičius teigė, jog taip pat gauta informacijos, jog lankstinukai, kuriais reklamuojamas D.Botyrius, buvo platinami ir Liepojos gatvėje esančiame turgelyje.

„Abu šiuos atvejus aiškinasi policijos pareigūnai, nes jiems perdaviau informaciją“, - teigė V.Greičius.

Už Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimus gresia administracinė atsakomybė ir piniginės baudos.

Kitos partijos ir kandidatai, kurių veidai beveik dvi savaites švietė iš įvairiose miesto vietose esančių reklaminių stendų, autobusų stotelių, savo reklamas nusiėmė laiku.

„Miestas tikrai yra švarus. Kiekvienai partijai ir kandidatai buvau parašęs priminimą ir prašymą nusiimti reklamas, nepažeidinėti įstatymų, kad Klaipėda galėtų būti pavyzdžiu“, - tvirtino V.Greičius.

Rinkimai į savivaldybių tarybas vyks sekmadienį nuo 7 iki 20 val.  


Šiame straipsnyje: savivaldybių rinkimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

mat anarchija

mat anarchija portretas
vakar pakabino reklama su cibausko veidu ant visu iejimo duru [debreceno 32 ] namo,siandien matau ,kaimynas nenusieme nuo duru rankenos jo spargalkes,tai ka dabar daryti ,kur pazeidimas ,kas ji padare ir ka bausti ,geriausiai ta zmogu,kuriam pakabino ta siuksle,juk skaitosi ,kad jis reklamuoja milijonieriu ,nors nebuvo isejes is namu ,o gal visai kaimynas isvaziaves

Aidas Rakštys

Aidas Rakštys portretas
Tokie, papuolę į tarybą garsiai rėktų, kad aš dirbu, bet jūs šito neįvertinate.

Daugiau

Daugiau portretas
Pažeidimų pilna, tik ar norima juos pamatyt? Štai mero ginklanešys Vitkus, nors šiandien negalima, bet vis tiek reklamuoja save ir peikia oponentus, štai ši jo reklama įdėta šeštadienį - 2011-02-26 – 05:36, nors tai daryti buvo galima tik iki pirmos valandos nakties o čia įdėta paryčiais: ve.lt/blog/2011/politiniai-%E2%80%9Esuper-herojai%E2%80%9D-turetu-kalbeti-darbais/ Tai kaip jis dirbs toje taryboje, jai jau dabar pažeidinėja? Bet ar liberalai laikosi įstatymų? O tas rinkimų apygardos pirmininkas Greičius tai kažkoks ar tai išsiblaškėlis, ar tai apsnūdęs, nieko jis nedaro, nereaguoja. Gal remia Vitku? O dar sako, kad Greičius lyg policininku daug metų dirbęs, tai gal tik budėtoju, kad toks vangus.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių