Seimo rinkimai Klaipėdoje įgauna pagreitį

Seimo rinkimuose Danės vienmandatėje apygardoje iš anksto ir specialiuose paštuose per dvi dienas balsavo 237 rinkėjai.

Toks rinkėjų skaičius reiškia, kad jų aktyvumas nesiekė nė 1 proc. Kol kas balsavo 0,56 proc. visų balso teisę Danės vienmandatėje apygardoje turinčių žmonių.

Penktadienį ir šeštadienį vyksta balsavimas namuose.

Sekmadienį rinkėjai laukiami rinkimų apylinkėse, kurios bus atidarytos nuo 7 iki 20 val.

Seimo rinkimų Danės vienmandatės rinkimų apygardos antrajame ture varžosi socialdemokratas Aloyzas Každailevičius ir konservatorius Naglis Puteikis.

Penktadienis yra paskutinė diena, kai jie gali agituoti balsuoti už save, nes nuo šeštadienio 1 val. politinė reklama bus draudžiama.

Sekmadienį, visą rinkimų dieną, Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūroje budės prokurorai.

Klaipėdiečiai, kurie pastebės bet kokius galimus rinkimų tvarkos ar įstatymų pažeidimus, apie juos raginami pranešti prokurorams šiais telefonais Klaipėdoje: (8 46) 410 096, (8 673) 17 507( nuo 8 iki 13 val.) ir (8 46) 410 111, (8 675) 00 466 (nuo 13 iki 21 val.).

Klaipėdos miesto vyriausiosios prokurorės Dalios Pocienės teigimu, jog prieš pirmąjį rinkimų turą paskelbus budinčiųjų prokurorų telefonus, jiems piliečiai skambino tą pačią dieną, penktadienį, tačiau nusiskundimai nebuvo susiję su įstatymų pažeidimais, o dominavo pranešimai apie neįteiktus rinkimų biuletenius.

„O pačią rinkimų dieną, liepos 3-ąją, jokių nusiskundimų dėl įstatymų ar galimų rinkimų tvarkos pažeidimų budėję prokurorai nesulaukė“, – sakė miesto vyriausioji prokurorė.

Jei tokių pranešimų bus gauta šį sekmadienį, apie galimus rinkimų tvarkos pažeidimus prokurorai nedelsiant informuos Danės rinkimų apygardos komisijos pirmininkę, o užfiksavus požymius nusikaltimų ar baudžiamųjų nusižengimų dėl piliečių rinkimų teisių ar rinkimų tvarkos pažeidimų, bus inicijuojami ikiteisminiai tyrimai.


Šiame straipsnyje: Seimo rinkimaiDanės apygarda

NAUJAUSI KOMENTARAI

swat

swat portretas
Kai ant apgriuvusio pastato sienos pamačiau Naglį Puteikį ir perskaičiau jo ketinimus iki paskutinio kraujo lašo ginti Klaipėdą (tiesa neaišku nuo ko- turbūt nuo fašistų ) h- nutariau balsuoti už jį. Bet kitą rytą , rastas pašto dėžutėje notaro nepatvirtintas laidavimas už Každailevičių radikaliai pakeitė mano ketinimus. Juk už jį pasakyti TAIP rekomenduoja net devyni Tūzai kaladėje.

europos zmogus

europos zmogus portretas
dejau ant ju visu:-)

Rinkejas

Rinkejas portretas
Pasisakau už N.Puteikį drąsų ir garbingą žmogų. Daugiau tokių politikų mūsų seime, gal tada korupcijos hidrai ateitų galas ir galėtumėm pagaliau didžiuotis savo tėvyne. Daug sėkmės, jei skaitote komentarus. Tikrai balsuosime už Jus sekmadienį ir kaimynus paraginsime išreikšti savo valią. O Každailevičiui trumpa žinutė: linkiu nei vieno balso už tai, kad niekada Jums nerūpėjo paprastas žmogus, sekmadienį mes spręsime Jūsų likimą, o ne Jūsų proteguoti verslo magnatai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių