Seimo rinkimai: rinkėjai pasyvūs, kandidatai rašo skundus

Prasidėjęs išankstinis balsavimas pakartotiniuose Seimo rinkimuose Danės vienmandatėje apygardoje rinkėjų dėmesio nesulaukė.

Iš anksto balsuoti Danės apygardoje gyvenamąją vietą deklaravę rinkėjai gali trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 8 iki 20 valandos.

Trečiadienį iki 13 valandos balsuoti į Klaipėdos savivaldybėje įrengta balsavimo patalpą buvo atėję vos 35 žmonės arba 0,08 proc. visų Danės apygardoje registruotų rinkėjų, kurių yra 42 tūkst. 609.

Balsavimo patalpoje, kai joje lankėsi portalo kl.lt žurnalistai, rinkimų komisijos narių ir stebėtojų buvo gerokai daugiau nei pačių rinkėjų.

Patalpoje įrengta tik viena balsavimo kabina, tačiau prie jos nelūkuriavo nė vienas žmogus.

„Gali būti, jog daugiau žmonių sulauksime, kai pabaigs darbus. Tačiau, aišku, pagrindinis srautas bus rinkimų dieną“, - svarstė rinkimų komisijos nariai.

Finišo tiesiosios link artėjanti rinkimų kampanija taip pat buvo gana pasyvi, todėl Danės rinkimų apygardos komisija didelių pažeidimų neužfiksavo, tačiau kelių skundų sulaukė. Skundus rašė ne rinkėjai, o vienas kito padarytas negeroves matė tik kandidatai.

Daugiausia skundų sulaukta dėl išorinės reklamos. Skųstasi, jog vieno kandidato išleistame laikraštuke nėra pažymėta, kad jis yra politinė reklama, už kurią sumokėta iš specialios rinkimų sąskaitos.

Dar vienas skundas – privalomas užrašas apie politinę reklamą ant skrajutės buvo per mažo šrifto.

Kai kuriems kandidatams užkliuvo ir tai, jog į rinkimų kampaniją įsitraukė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kuris į susitikimus su rinkėjais lydi savo bendrapartietę.

„Visi šie skundai bus tiriami‘, - teigė Danės rinkimų apygardos komisijos pirmininkė Jolanta Pranckevičienė.

Pakartotiniai Seimo rinkimai Danės vienmandatėje apygardoje vyks sekmadienį, liepos 3 dieną.

Trečiadienį ir ketvirtadienį vyksta išankstinis balsavimas.

Trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį vyks balsavimas namuose. Juose balsuoti gali neįgalieji, sukakę 70 metų ir vyresni rinkėjai.

Pakartotiniuose rinkimuose Danės vienmandatėje rinkimų apygardoje dalyvauja šeši kandidatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paulius

paulius portretas
Kodėl neparašėt kas tuos skundus rašė? Jaučiu, kad Puteikis :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

dk

dk portretas
Ir vel kazkam uzkliuvo Puteilis???

kam

kam portretas
reikalingi tie rinkimai, kai tuoj tuoj bus jau kiti???? Ką jie nuveiks per tą laiką???? ABSURDAS. manau, geriau tie rinkimai visai neįvyktų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių