Šeimoms – išskirtinės paskaitos

Saujelė daugiavaikių šeimų uostamiestyje kibs į, tikimasi, ateityje jų gyvenimo kokybę pagerinsiančias pamokas. Kursų dalyviai, padedami jogos, kelias dienas mokysis tobulinti savo bendravimo įgūdžius.

Šiomis dienomis uostamiestyje esančiame "Gyvenimo meno" centre startuos projektas "Vieninga šeima – laiminga šeima".

Anot organizatorių, projektu siekiama sudaryti sąlygas Klaipėdos apskrityje gyvenančioms daugiavaikėms šeimoms ugdyti šeimos kultūrą ir socialinę šeimos narių tarpusavio atsakomybę bei pagalbą.

Taip pat – formuoti tėvystės įgūdžius, plėtoti pozityvių auklėjimo metodų sklaidą šeimoje, skatinti šių šeimų telkimąsi.

Į šį projektą bus įtraukta 8–10 daugiavaikių šeimų, auginančių nepilnamečius vaikus.

Projekto metu vyks specialūs kursai vaikams ir jų tėvams, o gruodį visos daugiavaikės šeimos dalyvaus šeimos savaitgalyje.

"Renginys bus apie tai, kaip žmogus – vaikas arba suaugęs – jogos technika suvaldo savo stresus, pradeda juos šalinti ir tokiu būdu išmoksta bendrauti su kitais", – apibendrino projekto atstovė Jūratė Ramanauskaitė.

Ši programa šeimoms padės išmokti konstruktyviai spręsti konfliktus, į juos neįsitraukti ir tam nešvaistyti energijos.

Vaikai jiems pritaikytuose kursuose išmoks fizinių, kvėpavimo ir atsipalaidavimo pratimų, būdų, kaip gerinti gebėjimą susitelkti, savijautą, bandys spręsti konfliktus, įgis žinių apie save ir kitus, mokysis pasitikėjimo savimi, lyderiavimo, darbo komandoje.

Jauniesiems kursų dalyviams bus organizuojami ir šokių bei kiti kūrybiniai užsiėmimai. Taip pat minėti įgūdžiai bus ugdomi atliekant ir praktines užduotis, kurių metu teks bendrauti su kitais dalyviais.

"Pas vaikus galbūt ateis vaikų ir ne iš daugiavaikių šeimų. Tai, manau, bus į gera ir vieniems, ir kitiems, nes vieni gali perduoti savo patirtį, o kiti – ją priimti iš kitų šeimų", – pastebėjo pašnekovė.

Tėvams programa suteiks tinkamą praktinių ir teorinių žinių bazę, leisiančią įgyti daugiau pasitikėjimo savimi, stiprinti bendražmogiškąsias vertybes.

Kursuose jiems taip pat bus pasiūlytos įvairios interaktyvios programos: ką tėvai turėtų žinoti apie vaikų vystymąsi, bendravimo su vaikais ir paaugliais pagrindus, kaip skatinti vaikų kūrybiškumą ir kaip bendraujant su vaiku išlikti komforto zonoje bei kartu leisti jam jaustis gerai.

Panašūs kursai uostamiestyje rengiami jau ne pirmą kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių