Senamiesčio pastatus siaubia grafitininkai

Antradienį viešosios tvarkos specialistai nusitaikė į senamiestį. Centrinėje miesto dalyje buvo tikrinama statinių ir aplinkos priežiūra, prekybininkų ir paslaugų teikėjų taisyklių laikymasis bei automobilių statymo tvarka.

Per dvi valandas čia buvo užfiksuoti 29 statiniai, pažeidžiantys nurodytus reikalavimus. Iš jų – net 26-ių pastatų sienas „puošė“ grafičiai.
Pasak Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vyr. specialisto Remigijaus Buožiaus, daugiausiai šių piešinių pastebėta Sukilėlių gatvėje.

„Grafičiai – piešiami intensyviai, keletas likęs iš ankstesnių laikų, tačiau nemažai atsirado ir naujų“, – pastebėjo jis.

R. Buožiaus teigimu, pažeidimai yra užfiksuoti, dabar belieka išsiaiškinti pastatų savininkus ir pasikviesti į skyrių dėl jų nepriežiūros. „Ten surašysime administracinių teisių pažeidimo protokolus ir skirsime sankcijas“, – kalbėjo specialistas.

Už statinių nepriežiūrą, jų valdytojams gali būti skiriamas įspėjimas arba bauda iki 2000 Lt.

Vis gi specialistas džiaugėsi, jog į ankstesnių patikrinimų pastabas buvo sureaguota ir kai kurios teplionės jau uždažytos.

„Pastebėjome, kad pastatų savininkai patys į mus kreipiasi, klausdami, kaip pasielgti atradus naujus piešinius ir prašo suteikti informacijos, kaip geriausiai juos panaikinti“, – kalbėjo R. Buožius, nurodydamas, jog pirmiausiai derėtų kreiptis į teisėsaugos institucijas, galinčias padėti išsiaiškinti teplionių autorius.

Iš viso patikrinimo metu užfiksuoti 36 pažeidimai, susiję su pastatų ir aplinkinių teritorijų priežiūra.

Turgaus aikštėje buvo patikrintos ir trys lauko kavinės bei septyni gintaro prekeiviai. Vienam jų buvo įteiktas kvietimas į skyrių, patikslinti kai kurių aplinkybių.

Daugiau Prekybos ir paslaugų viešosiose miesto vietose taisyklių pažeidimų neužfiksuota.

Taip pat nebuvo pastebėta ir netvarkingai statomų automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jis

Jis portretas
Nepamirškite, kad tie grafitininkai ne tik iš Klaipėdos. Yra ir kitų miestų pijokėliai menininkai, kurie prabėgdami ant sienos kreivai užkeverzoja savo parašą ir didžiuojasi prieš savo draugus. Bent jau gražų grafitį pieštų, su mintimi, o čia visur tik kreivi neūžaugų ir proto invalidų kreivi parašai.

Šiaip

Šiaip portretas
Miesto valdžia PRIVALO bausti grafitininkus taip kad jie savo bausmę atlikinėtų viešaisiais darbais 5 metus valydami savo terliones.

prie BIGo

prie BIGo portretas
Ketvirtadienį pašalinome visus grafičius ant daugiabučio namo, šeštadienį ryte imkit gyventojai ir turėkitės naujų. Po savaitės dar naujų atsirado, tai dabar siena dar baisiau atrodo nei, kad buvo iki nudažymo. Kova su vėjo malūnais su tais grafitininkais. Per mažai jų pagaunama ir per mažos bausmės, kad paišalionės baigtusi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių