Senamiesčiui – kontrolierių dėmesys

Prieš turizmo sezoną kontrolieriai zujo Klaipėdos senamiestyje – tikrino, ar jis tinkamai sutvarkytas. Vaizdą esą labiausiai gadina keli apleisti pastatai ir teritorijos, grafičiai ant namų sienų, prie konteinerių sukrautos didžiosios atliekos.

Prieš turizmo sezoną kontrolieriai zujo Klaipėdos senamiestyje – tikrino, ar jis tinkamai sutvarkytas. Vaizdą esą labiausiai gadina keli apleisti pastatai ir teritorijos, grafičiai ant namų sienų, prie konteinerių sukrautos didžiosios atliekos.

Kvies garažų savininkus

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė tvirtino, kad iš pirmo žvilgsnio senamiestis atrodo gražus ir tvarkingas.

"Smagu, kad vietose, kur anksčiau organizavome patikrinimus, žmonės susitvarkė. Nuo pastatų sienų nuvalyti ir uždažyti grafičiai, užsandarinti apleisti pastatai. Tačiau kiti asmenys, nors žino, kad tai reikia padaryti, kažko delsia. Gal laukia, kol ateisime ir surašysime protokolą", – svarstė vedėja.

Pasak K.Vintilaitės, senamiesčio vaizdą labai darko keli apleisti pastatai ir teritorijos aplink juos. Greta Jono kalnelio, Didžiojoje Vandens gatvėje yra apleistų pastatų kompleksas.

Vedėjos teigimu, jo savininkai tik užsandarino pirmo aukšto langus, bandė sutvirtinti stogą. Tačiau aplinka ypač netvarkinga – mėtosi daug šiukšlių, komunalinių atliekų.
Jono kalnelio prieigose vaizdą gadina ir grafičiais nuterlioti privatūs garažai.

"Kviesimės garažų savininkus. Prašysime, kad nuvalytų grafičius. Siekiame, kad Jono kalnelio prieigos bent dalinai sublizgėtų", – komentavo vedėja.

Pakėlė nugriuvusią tvorą

Kontrolierių dėmesį patraukė ir Senojo turgaus prieigose esantis pastatas, kuriame įsikūrusi viena sodo prekių parduotuvė. Ji yra gausiai lankoma pirkėjų, tačiau statinys labai apleistas.

"Jis nuo stogo iki pamatų yra apipieštas grafičiais, nuo pastato krenta konstrukcijų dalys. Išsiaiškinome, kas yra pastato savininkas. Kviesimės jį, kad tvarkytųsi", – tvirtino K.Vintilaitė.

Niekaip nesutvarkomas ir Skerdėjų gatvėje esantis pastatas, kuriame anksčiau veikė fabrikas "Šatrija". Jame šiuo metu yra įsikūrę benamiai. Pastatas priklauso vienai įmonei. Jos atstovas taip pat bus kviečiamas atvykti į Viešosios tvarkos skyrių.

Kontrolieriams užkliuvo ir kitą Skerdėjų gatvėje esantį pastatą juosusi tvora. Ji buvo nuvirtusi. Į teritoriją, kurioje vyksta kasinėjimai, galėjo pakliūti bet kas. K.Vintilaitė ir reide dalyvavęs Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas pakėlė ir pastatė tvorą.

"Negalėjome tvoros taip palikti. Tamsoje galėjo ir kokia nelaimė įvykti, nes teritorijoje iškastos didžiulės duobės. Šio objekto savininkas dėmesingas, reaguoja į mūsų pastabas. Kviesimės ir prašysime, jog sutvirtintų tvoras, kad jos negriuvinėtų kaip girtuoklės", – pabrėžė vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
viesais tualetais pasirupinkite pagaliau. Geda!!!

giruliai

giruliai portretas
Giruliuose, prie galinės autobusų stotelės , šalia dviračių tako buvo įrengta poilsio aikštelė tiek dviratininkams, tiek autobuso keleiviams.Vieta išklota trinkelėmis, pastatyti suoliukai, įrengtas stendas (deja stendo jau seniai nebėra). Dabar gi toje vietoje įrengta šiukšlių surinkimo aikštelė- stovi trys varpeliai, du konteineriai komunalinėms, konteineris- tekstilei ir dar kartą į mėnesį atveža konteinerį stambiagabaritėms . Tik atvažiuoji į Girulius, išlipi iš autobuso, traukinio ir tave pasitinka atliekų surinkimo aikštelė- labai jau įdomiai reprezentuoti Giruliai. Ar nemanote, kad šiukšlių aikštelei reikėtų paieškoti nuošalesnės vietos, tuo labiau, kad ji menkai prižiūrėta – mėtosi stiklai, padangos ir šiaip nešvaru, neaišku, kada paskutinį kartą buvo šluota.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių