Senamiestį gaivins smūginiais renginiais

Klaipėdos senamiestyje šiųmetę vasarą renginių neturėtų trūkti, jei jiems bus skirta pakankamai pinigų.

Dėl jų šiandien vykusiame jungtiniame Strateginės plėtras, Finansų ir ekonomikos bei Miesto ūkio komitetų posėdyje politikai kaip reikiant susikibo. Skaičiuojama, kad senamiesčiui bent šiek tiek įpūsti gyvybės šiemet reikėtų 400 tūkst. litų.

„Biudžetas jau suplanuotas, todėl pavėlavote su savo programa. Pinigų reikia ieškoti kitur“, - aiškino mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė.

„Kapinėms prižiūrėti pinigų nėra, kiemuose įrengti žaidimų aikšteles pinigų nėra, dėl lėšų stygiaus reikia gatvėse išjungti žibintus, o jūs norite pinigų iš miesto biudžeto kultūriniams renginukams“, - pakeltu balsu dėstė Miesto ūkio komiteto pirmininkas Vidmantas Plečkaitis.

Senamiesčio atgaivinimą inicijuojantis Strateginės plėtros komiteto pirmininkas buvo priverstas griebtis paskutinio šiaudo: „Visos partijos savo rinkimų programose įrašė, kad rūpinsis senamiesčio atgaivinimu. Tad dabar reikia imtis veiksmų, biudžete turi būti numatyta pinigų“.

Galiausiai trijų komitetų politikai sutarė, kad reikia palaiminti specialios darbo grupės parengtam vienkartiniam projektui, kaip vasarą atgaivinti senamiestį. Tačiau nuspręsta sumažinti numatytą sumą.

Iš 400 tūkst. litų, kurių šiemet esą reikėtų senamiesčiui gaivinti, tik nedidelė dalis būtų atitekusi renginiams. Ketinta už 100 tūkst. litų remontuoti Senojo turgaus prieigas, dar 100 tūkst. litų esą reikia įrengti sceną Jono kalnelyje, 70 tūkst. buvo numatyta skirti senamiesčio reklamai.

„Vasarą senamiestis bus gaivinamas smūginiais savaitgalio renginiais, kurie turėtų pritraukti ir turistų, ir į centrą atvilioti miestiečių“, - projektą pristatė Kultūros skyriaus vedėja Goda Giedraitytė.

Planuojama  renginiais užpildyti visus vasaros savaitgalius. Tuomet, kai nevyks didžiosios miesto šventės, nuo birželio iki rudens kiekvieną penktadienį ant Jono kalnelio bus organizuojamos „Muzikinės penktadienio naktys“. Programa žadėjo pasirūpinti Klaipėdos muzikinis teatras.

Šeštadienį nuo ryto senamiestyje esą turėtų šurmuliuoti „blusų turgus“, pavakare - gatvių šventės.

„Jas galima pristatyti teatralizuotai ir pritraukti žmonių. Pavyzdžiui, Kurpių gatvėje gali būti demonstruojami batsiuvių amatai, Mėsininkų - mėsos turgelis ir panašiai“, - aiškino G.Giedraitytė.

Šeštadienio vakarais veiksmas vėl turėtų persikelti ant Jono kalnelio, kur būtų organizuojami muzikiniai projektai, pavyzdžiui, „Šeštadienio chorai“.

„Šią vasarą bus dešimt savaitgalių, kai senamiestyje nevyks didžiosios miesto šventės. Mūsų tikslas - padaryti taip, kad ir tais savaitgaliais senamiestyje būtų ką veikti, į ką pasižiūrėti“, - tvirtino G.Giedraitytė.    



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių