Senamiestis priklauso pėstiesiems?

Klaipėdos senamiestis – tikras iššūkis vairuotojams. Nepaisydami raudono šviesoforo signalo arba net nepriėję pėsčiųjų perėjos, gyventojai ir miesto svečiai tvirtu žingsniu keliauja per gatvę.

„Juk nėra mašinų, tai kodėl negaliu eiti, niekam gi netrukdau“, – piktinosi „nusikaltimo vietoje“ pričiupta poilsiautoja.

Paklausus ar dažnai ji gatvėje elgiasi ne pagal taisykles, moteris tik numojo ranka.  „Kokia dar gatvė, senamiestis čia“, – atkirto ji.

Panašių atsikalbinėjimų kelių policijos pareigūnai girdi tikrai dažnai, tačiau pažeidimų laikui bėgant nemažėja.

„Senamiestyje egzistuoja tas pats viešasis eismas kaip ir kitose Klaipėdos gatvėse. Jei transporto srautas mažesnis – dar nereiškia, jog tai pėsčiųjų takas“, – teigė Klaipėdos kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio viršininkas Mindaugas Džermeika.

Pasak jo, gatvės perėjimas neleistinoje vietoje arba per draudžiamą signalą Klaipėdoje gana skaudi problema. Nors vairuotojų greitis senamiestyje ir nėra labai didelis, pėstiesiems galioja tokios pačios taisyklės kaip ir bet kur kitur.

„Jei ten būtų gyvenamoji zona ir tai liudytų tam tikri ženklai, žmonės galėtų vaikščioti kaip tik jiems patogiau, tačiau dabar tokie veiksmai yra netoleruojami“, – pasakojo M. Džermeika.

Pareigūno teigimu, dažniausiai pažeidėjais tampa vyresnio amžiaus asmenys, argumentuodami, jog labai skuba arba neturi sveikatos iki perėjos paeiti dar kelis metrus.

„Jei aplink nėra uniformuoto policininko, niekas į ženklus ar eismo taisykles dėmesio nekreipia“, – konstatavo M. Džermeika, primindamas, jog nusižengus pirmą kartą gali grėsti tik įspėjimas, vėliau –iki 60Lt bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

miestelėnui

miestelėnui portretas
ir visuose senamiesčiuose su tuo reiškiniu yra kovojama.

pofikistes

pofikistes portretas
tokios babulkos numojusios ranka ant savo gyvybes ir sveikatos

dk

dk portretas
Jus geriau vairuotojus bauskit kurie "skraido" per senamiesti arba tuos "berniukus" kurie spjauna i zenklus ir vaziuoja savo BMW ir kt. Senamiestis jau seniai turejo priklausyti pestiesiems, o vietoj to dabar juos bausite. Dviratininkus bauskit kurie vaziuoja Manto gatves saligatviais net toje puseje kur to nelemto tako nera.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių