Senamiestyje pasigenda žaidimų aikštelių

Gyventojai skundžiasi, esą senamiestyje jų vaikai auga be žaidimo aikštelės. Artimiausia vieta, kur mažieji gali leisti dienas, – Danės skveras. Savivaldybės atstovų teigimu, Klaipėdos širdyje sunku rasti vietą, kur tokia laisvalaikio zona galėtų įsikurti, o ją radus projekto įgyvendinimas esą kainuotų nemenką sumą.

Gyventojai skundžiasi, esą senamiestyje jų vaikai auga be žaidimo aikštelės. Artimiausia vieta, kur mažieji gali leisti dienas, – Danės skveras. Savivaldybės atstovų teigimu, Klaipėdos širdyje sunku rasti vietą, kur tokia laisvalaikio zona galėtų įsikurti, o ją radus projekto įgyvendinimas esą kainuotų nemenką sumą.

Vaikus auginantys senamiesčio gyventojai jau ne pirmą kartą bando ieškoti, kur būtų galima įrengti vaikų žaidimo aikštelę.

Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjo Vitalijaus Juškos teigimu, vietą, tinkamą tokiai laisvalaikio zonai, valstybės saugomame Klaipėdos senamiestyje surasti nėra lengva.

„Atrodo, kad senamiestis yra mažas, tačiau kai pradedi analizuoti teritoriją, kelti detaliuosius planus, pasirodo, kad erdvių, kur būtų galima įrengti tokias aikšteles, trūksta“, – pastebėjo V.Juška.

Pašnekovo teigimu, kaip viena galimų vietų buvo peržiūrėta Jono kalnelio teritorija, tačiau tai – kultūros paveldo objektas ir aikštelės įrengimas jame būtų itin komplikuotas.

Peržiūrėta teritorija ir greta buvusios Vydūno mokyklos, mat šalia jos yra nemažas žaliasis plotas, tačiau miesto detaliajame plane numatyta čia atkurti istorinį užstatymą.

Savivaldybės atstovas nelaidoja vilčių senamiestyje įrengti žaidimų vietą vaikams, tačiau prieš tai esą vertėtų atsakyti į klausimą, ar šio objekto norima tam, kad juo naudotis galėtų viso miesto vaikai, ar tam, kad jis būtų skirtas senamiesčio gyventojų poreikiams tenkinti.

„Su gyventojų atstovu svarstant šį klausimą, pirma buvo norima aikštelės viso miesto gyventojams. Tačiau pradėjus siūlyti vietas toliau nuo senamiesčio, išsiaiškinome, kad aikštelė visų pirma turėtų tenkinti senamiesčio gyventojų poreikius“, – paaiškino pašnekovas.

Specialistų teigimu, gyventojams esą vertėtų pasižvalgyti po jų namų kiemus. Esą jų senamiestyje netrūksta. Be to, kieme pastatyti žaidimų aikštelę būtų kur kas lengviau nei miesto skveruose.

Viešose senamiesčio vietose, norint įrengti patogią vaikų žaidimo vietą, keliami itin aukšti reikalavimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
ne tik senamiestyje- mieste aikštelių vaikams nėra.

B.L.Z

B.L.Z portretas
senamiestis tai dar turi ir erdviu kur jas daryti ir turi skulpturu parke aikstele,poilsio parke ,danes skvere ,o ir dar ta praplecia.O va miegamuosiuose rajonose manau kad ju tikrai truksta.

uzstatyti

uzstatyti portretas
uzstatyti... ir nieko daugiau valdininkai nezino - galima itarti, kad dideles naudos is to turi. Negissispres senamiescio ignoravimas aklinais uzstatymais. Vietoj mokyklos stadiono padarykit aikste maziesiems riedutininkams, riedlentininkams (jiems ne vieta su paaugliais), ziema galima butu ispilti ciuozykla. Salia irenkit zaidimu auksteles - ir ne viena. Placiau mastyti reikia.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    1
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    2
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    3
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    5
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių