Seniausiam Europoje kurėnui gali būti suteikta valstybės apsauga

  • Teksto dydis:

Neringos savivaldybė šiemet planuoja paprašyti Kultūros paveldo departamento (KPD) įtraukti į Kultūros vertybių registrą seniausią Europoje kurėną „Kuršis“, šeštadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Šiai plokščiadugnei burvaltei kitąmet sueis 25 metai, todėl „Kuršis“ būtų jauniausias valstybės saugomas objektas Lietuvos istorijoje.

„Kreipėmės į Tradicinių ir istorinių laivų asociacijos vadovą Romualdą Adomavičių, jis parengs laivo charakteristikos aprašymą, motyvacinę dalį, siekiant nustatyti vertingąsias savybes. KPD šį klausimą svarstytų kitais metais, kai bus minimas „Kuršio“ 25 metų jubiliejus“, – sakė Neringos savivaldybės Architektūros skyriaus vyriausioji specialistė Gražina Žemaitienė.

Kurėno savininkė Vitalija Jonušienė teigė, kad jos vyro 1993 metais pastatytu kurėnu dar galima plaukti, tačiau jį nuolat reikia remontuoti. Paveldosaugininkai teigia, kad pripažinus „Kuršį“ valstybės saugomu jo tvarkymui galima būtų prašyti finansavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medinis2

Medinis2 portretas
Pirmasis komentatorius istorikas K.Perminas- 100 proc. teisus.Jis tiksliai demaskuoja europinės paramos gviešimosi užmačias ir jos priedangą.

Valstybės apsauga

Valstybės apsauga portretas
Nuo ko saugoti? Putinas ketina nugvelbti?

Klaipėdos mylėtojas

Klaipėdos mylėtojas  portretas
"Kuršį"naujai padarytą burvaltę įpaveldinam, skiriam pinigų, o kiek autentiškų, gerokai gerokia senesnių, ir ne tik laivų,nyksta ir jų savininkai jokio finansavimo, motyvuojant, kad valstybė neskiria pinigų, negauna. Liūdna.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių