Seniūnaičio darbas nevilioja?

Įsibėgėjus seniūnaičių rinkimams, paaiškėjo, kad net 35 seniūnaitijose neatsirado nė vieno norinčiojo užimti šį postą. Šiuo metu pretendentus turi 20 seniūnaitijų, penkiose jų laukia kova – kandidatuoja daugiau nei po vieną žmogų.

Uostamiestyje įsibėgėja seniūnaičių rinkimai. Jau patikrinta, ar kandidatai į seniūnaičius atitinka keliamus reikalavimus, skelbiamas jų sąrašas.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Elidos Mantulovos, iš viso suskaičiuoti 27 kandidatai.

Tikrinta, ar jų deklaruotos gyvenamosios vietos atitinka seniūnaitijos, į kurias jie keliami kandidatais, ribas.

Pašnekovės teigimu, iš 27 kandidatų du asmenys neatitiko šio reikalavimo.

Į Danės seniūnaitiją buvo pasiūlytas žmogus, kuris pagal savo deklaruotą gyvenamąją vietą galėtų pretenduoti Kuršių aikštės seniūnaitijoje, o į Laukininkų gatvės seniūnaitiją – kandidatė, kuri galėtų pretenduoti Brožynų gatvės seniūnaitijoje.

Buvo tikrinami ir kiti duomenys – ar žmonės atitinka neteistumo reikalavimus. Dėl pastarojo problemų nebūta.

Taigi šiuo metu yra 25 tinkami kandidatai į 20 seniūnaitijų. Penkiose seniūnaitijose – Budelkiemio g., Eglės, Saulėtekio g., Versmės, Želmenėlio – vyks kova, mat čia esama daugiau nei po vieną kandidatą.

Tiesa, kol kas kandidatus turi mažoji dalis seniūnaitijų.

„Iš viso yra patvirtintos 55 seniūnaitijos, bet registruotų kandidatų yra tik į 20 jų. Į 35 seniūnaitijas neturime nė vieno pasiūlyto pretendento, todėl pastarosiose bus organizuojami nauji rinkimai“, – paaiškino E.Mantulova.

Pašnekovės teigimu, įstatymai nenumato baigtinio proceso – seniūnaičių bus ieškoma tol, kol juos turės visos seniūnaitijos.

Nuo šio pirmadienio prasidėjo gyventojų apklausa tose seniūnaitijose, kuriose yra iškelti kandidatai.

Tam, kad pretendentas taptų seniūnaičiu, jis turi surinkti ne mažiau nei 5 proc. tos seniūnaitijos gyventojų balsų.

Pasak administracijos direktoriaus pavaduotojos, tose seniūnaitijose, kurios turi savo kandidatus, tačiau jie nesurinks įstatymu numatytų 5 proc. seniūnaitijos gyventojų palaikymo balsų, bus organizuojamas antrasis rinkimų turas, kurio metu nugalės daugiausia balsų surinkęs kandidatas.

Seniūnaičių rinkimai baigsis gegužės 5 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių