Senoliai susigrums protų kovose

Garbaus amžiaus klaipėdiečiai šiemet pirmą kartą kviečiami savo jėgas išbandyti "Protų kovose". Aktyvių uostamiesčio senjorų laukia ne tik įvairūs klausimai, įdomios užduotys, bet ir vertingi prizai.

Garbaus amžiaus klaipėdiečiai šiemet pirmą kartą kviečiami savo jėgas išbandyti "Protų kovose". Aktyvių uostamiesčio senjorų laukia ne tik įvairūs klausimai, įdomios užduotys, bet ir vertingi prizai.

Iki šiol analogų Klaipėdoje neturintis renginys vyks lapkričio 7 d. 13 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8).

Bibliotekos direktoriaus pavaduotojos Eugenijos Koveckienės teigimu, idėją surengti "Protų kovas" senjorams įstaigai pasiūlė Klaipėdos universiteto galvosūkių mėgėjų klubo "Azartas" pirmininkas Mindaugas Kuras.

"Jam ši idėja kilo dienraščio "Klaipėda" priedo "Klaipėdos senjorai" rubrikoje "Senjorų tribūna" perskaičius vieno gyventojo pastabą, kad Klaipėdoje neorganizuojamos protų kovos senjorams. M.Kuras su tokia idėja atėjo į biblioteką, o mes – atviri visoms geroms iniciatyvoms", – pasakojo E.Koveckienė.

Pašnekovės teigimu, imtis organizuoti tokį renginį paskatino ir tai, jog šie metai uostamiestyje paskelbti Senjorų metais.

Precedento iki šiol Klaipėdoje neturinčiam renginiui ruošiamasi itin atsakingai. Specialiai rengiami ir senjorų "Protų kovų" klausimai, todėl norintieji dalyvauti kviečiami registruotis iš anksto. Registracija vyks iki spalio 1 d. telefonu 8 46 314 725.

Bibliotekos direktoriaus pavaduotojos teigimu, į "Protų kovas" senjorai gali užsirašyti ir vieni, ir jau susibūrę į komandas. Tie, kurie užsiregistruos vieni, bus suburti į komandas po 3–5 narius.

"Klausimus rengs šią idėją pasiūlęs klubas "Azartas", nes jau turi patirties organizuodamas panašius renginius", – dėstė E.Koveckienė.

Pirmajame renginyje Klaipėdos senjorai varžysis ne tik bandydami atsakyti į jiems parengtus klausimus, bet ir dalyvaus kryžiažodžių sprendimo rungtyje. Geriausiai pasirodžiusiųjų lauks smagūs prizai.

Tikimasi, kad nuotaikingas renginys sukvies nemenką būrį garbaus amžiaus klaipėdiečių ir "Protų kovos" taps nuolatiniu renginiu.


Šiame straipsnyje: senjoraisenoliaiprotų kovos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių