Šiauliečiai įveikė KU krepšininkus

Šiaulių universitetas (ŠU) namų rungtynėse po labai sėkmingai sužaisto pirmojo kėlinio nugalėjo Klaipėdos universitetą (KU) rezultatu 101:88 (37:14, 14:22, 17:23, 33:29).

Šeimininkai nuo pirmųjų minučių ėmė spausti varžovus ir pribloškė juos greičiu bei taiklumu. Nors KU gretose rungtyniavo M.Mažeika, R.Trakimas ir D.Gailius ir V.Petkus, šaltoje salėje svečiai negalėjo apsiprasti ir pirmąjį ketvirtį žaidė tragiškai.

Antrajame kėlinuke klaipėdiečiai „sušilo“ ir ėmė vytis varžovus. Lyderio vaidmens ėmėsi M.Mažeika, kuris vedė į priekį komandą. Prieš didžiąją pertrauką svečiai beturėjo 15 taškų deficitą.

Jis dar labiau sumažėjo trečiajame kėlinuke kai KU krepšininkai ėmė gintis aikšte, o paskutiniajame ketvirtyje svečiai priartėjo iki dviejų metimų atstumo ir komandas teskyrė 5 taškai. Tačiau lemiamam šturmui pritrūko jėgų ir ŠU krepšininkai vėl padidino skirtumą. Pavargę klaipėdiečiai atakavo netaikliai, o šiauliečiai gerai gynėsi ir pavyzdingai kovojo dėl atšokusių kamuolių. ŠU krepšininkai padidino atotrūkį nuo varžovų ir šventė pergalę rezultatu 101:88.

„Gerai, kad spurtavom rungtynių pradžioje ir skirtumo užteko iki rungtynių pabaigos, bet labai blogai, kad atsipalaidavom ir leidom varžovams prisivyti“ - apie pirmojo kėlinio spurtą kalbėjo ŠU vyr. treneris R.Vaičiūnas.

„Buvo labai šalta salėje ir saugojomės kad negautume traumų. Rungtynių pabaigoje sėkmingesnei baigčiai pritrūko jėgų“ - po rungtynių sakė KU vyr. treneris M.Mockus.


Šiame straipsnyje: KUšu

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių