Siekia įamžinti nepriklausomybės kovų karių atminimą

Klaipėdiečio, Lietuvos piliečių sąjungos pirmininko Dionyzo Varkalio iniciatyva Skulptūrų parke arba šalia Klaipėdos teritorinės muitinės pastato, kur sovietmečiu buvo kankinami ir kalinami pokario kariai, partizanai bei jų ryšininkai, siekiama pastatyti paminklinį akmenį, skirtą Lietuvos laisvės kariams atminti.

Savo prašymą Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui  D.Varkalis pradeda, primindamas, jog Seimas 2019 metus pripažino Lietuvos Prezidento, partizaninio judėjimo vadovo Jono Žemaičio-Vytauto ir Lietuvos Nepriklausomybės kovų metais.

Esą jau prieš keliolika metų grupė karybos ir istorijos mylėtojų, partizanų šeimų nariai už suaukotas lėšas sukūrė paminklinį akmenį Lietuvos laisvės kariams atminti.

Tačiau mirus sumanytojui ir pritrūkus iniciatyvai, šis paminklinis akmuo ligi šiol nepastatytas. Jis laikomas pas skulptūros meistrą Joną Virbauską Klaipėdoje.

D.Varkalio manymu, šiais metais šis akmuo turėtų būti pastatytas ir pašventintas. Siūlomos kelios vietos, kur jis galėtų būti padėtas –  Skulptūrų parke arba šalia Klaipėdos teritorinės muitinės pastato S.Nėries gatvėje 4, kur sovietmečiu buvo kankinami ir kalinami pokario kariai, partizanai bei jų ryšininkai.

D.Varkalio iniciatyvai pritarė grupė Klaipėdos miesto tarybos deputatų, Mažosios Lietuvos regioninė taryba, šauliai, Klaipėdos įgulos karininkų ramovės atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galit sakyt ką norit

Galit sakyt ką norit portretas
bet pokario miškiniai yra prakeikti.Prakeikti Tautos už saviškių lietuvių žudymus.Jokios liaupsės ir paminklai čia nepadės..

Fricas

Fricas portretas
Bus kur šuniui koją pakelti ....mes tai žinom tuos"kovotojus"......

ir

ir portretas
Lietuvai prezidentu niekad nebus per daug:)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių