Sieks užtikrinti saugumą mieste

Klaipėdiečiai skatinami burtis į saugios kaimynystės grupes ir aktyviai įsitraukti į bendruomenių veiklą. Nors ši idėja paremta neatlygintinu darbu, tačiau, pareigūnų įsitikinimu, gali užkirsti kelią nusikaltimams mieste.

Klaipėdiečiai skatinami burtis į saugios kaimynystės grupes ir aktyviai įsitraukti į bendruomenių veiklą. Nors ši idėja paremta neatlygintinu darbu, tačiau, pareigūnų įsitikinimu, gali užkirsti kelią nusikaltimams mieste.

Antradienį aptarti saugios kaimynystės klausimų Klaipėdoje rinkosi pareigūnai, uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovai, seniūnaičiai, bendrijų pirmininkai, aktyvūs bendruomenių nariai.

Konferencijos-mokymų metu buvo apdovanoti saugios kaimynystės grupių pirmininkai. Siekiant paskatinti toliau aktyviai veikti savo bendruomenėse, jiems buvo įteikti renginio partnerio – dienraščio "Klaipėda" prizai. Trys nariai – Ligita Girskienė, Vilma Budinavičienė, Sigitas Petkevičius gavo laikraščio 3 mėnesių, pusės metų ir metinę prenumeratas.

Pasak dienraščio "Klaipėda" rinkodaros projektų vadovės Ievos Jašinskienės, redakcija noriai prisideda prie gražios iniciatyvos. Anot jos, norima gyventojams nešti žinią apie saugumo užtikrinimą ir šios veiklos naudingumą.

Klaipėdos apskrityje yra 226 saugios kaimynystės grupės, Klaipėdos mieste – 64. Tuo metu visoje Lietuvoje veikia 1 878 tokios kaimynystės.

Atvykusieji į konferenciją naujajame Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo supažindinti su savivaldybės ir policijos šiemet pradėtu vykdyti projektu "Saugus kaimynas – saugus aš".

Saugios kaimynystės grupių pirmininkai pristatė savo patirtį, kaip bendradarbiaujant su policijos pareigūnais, kaimynais, savivaldos atstovais ir netoleruojant teisės pažeidimų įmanoma sukurti saugų gyvenimą. Ši idėja paremta pačių kaimynų įsipareigojimu stebėti aplinką ir operatyviai pranešti policijai, įtariant galimą nusikaltimą.

Kaip sakė miesto vadovas Vytautas Grubliauskas, socialinis saugumas – viena jautriausių nūdienos temų. Jis linkėjo, kad mieste liktų kuo mažiau nepasitikėjimą keliančių žmonių. "Saugi kaimynystė nėra dovana ir duotybė, tai procesas, kuriame dalyvauti turi visi gyventojai. Taip pat ir privataus verslo atstovai", – sakė uostamiesčio meras.

Jam pritarė ir Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas. Anot jo, kitų Europos šalių patirtis rodo, jog viena policija negali užtikrinti visapusiško saugumo. Tam reikalingas visų miestiečių bendradarbiavimas. "Neužtenka apsiriboti finansiniais projektais, reikia didesnio žmonių aktyvumo. Būtent nuo mažų žingsnių prasideda dideli darbai, o šia idėja vis dažniau užsikrečia aktyvios bendruomenės Klaipėdoje", – kalbėjo viršininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na žinoma

na žinoma portretas
pavaryket dar propagandos, pagarinkit opiumo liaudžiai..Ypač gera tiems katri isitaisė turtingus remejus ir žada eit i seima.//Nebtikiu aš tais veidmainiais iš nuortauku.Su ta saugia kaimynyste iš adatos vežimą skaldo.Žinoma geriau su tokia tema piarintis nei liesti kokia rimtesne.Pvz.KRATC, RAAD ir pan._Ar pasirūpino ka mokesčia but mažesni?A pagavo nors viena korupcini kuisį valdžios pelkyne?A pareikalavo iš miesto valdytoju atsakomybės ir skaidrumo veikloje?//.. cirko pasirodimas tesiasi

Virgilijus

Virgilijus portretas
Tai kad vakarykštė gyventojų apklausa , žinių metu ,byloja visai ką kitą- nieko namo gyventojai apie tokią iniciatyvą negirdėję ir jokių pokyčių neįžvelgia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių