Šiemet Klaipėdos apskrityje surasta daugiau nelegalaus kuro

Klaipėdos apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai 2011 metais, siekdami užkardyti teisės pažeidimus, susijusius su neteisėtu įgytų akcizais apmokestinamų prekių (naftos produktų) gabenimu, laikymu bei realizavimu, atliko daug patikrinimų.

Jų metu buvo užfiksuota nemažai atvejų, kai fiziniai ir juridiniai asmenys įsigijo ir laikė be įsigijimo dokumentų didelius kiekius benzino bei dyzelinio kuro.

Patikrinimų metu policijos pareigūnai šiemet pas Klaipėdos apskrities gyventojus aptiko 440 litrų neteisėtai laikomo benzino, 840 litrų žymėto dyzelinio kuro ir 8570 litrų įprasto dyzelinio kuro. Šie policijos pareigūnų darbo rezultatai šiemet yra žymiai geresni nei pernai.

Dažniausiai minėti pažeidimai buvo nustatomi garažų bendrijose. Kai kurie pažeidėjai įkliūva ne po vieną kartą. Pavyzdžiui, 1968 metais gimęs uostamiesčio gyventojas R. Z. Klaipėdos apskrities VPK NTB ENTS pareigūnams per vienerius metus įkliuvo net 4 kartus.

Už tokius administracinius teisės pažeidimus nusižengusiems asmenims yra numatytos baudos nuo 1 000 iki 20 000 litų. Be paskirtos baudos, pažeidėjai privalo sumokėti ir akcizo mokestį (už 1 toną dyzelinio  kuro - 1034 litai), kurį apskaičiuoja mokesčių inspekcija.

Primename Klaipėdos apskrities gyventojams, kad be įsigijimo dokumentų galima laikyti namuose arba vežtis automobiliu papildomoje kuro talpoje tik iki 40 litrų bet kokios rūšies kuro.


Šiame straipsnyje: nelegalus kuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

apokalipsė

apokalipsė portretas
Gražu devyniasdešint pirmaisiais - pentaisiais metais mus reketavo vieni banditai dabar kiti.Skirtumas tiktai tame, kad dabartiniai tai tik buvusieji sugebėję kapitalistinio darvinizmo sąlygomis prisitaikyti surydami silpnesnius savo kolegas. Perfrazuosiu vieno tremtinio mintis išsakytas savo geradariams: tegul paspringsta mūsų skreplių jūroje jie ir jų vaikai, niekas šioje žemėje nebūna be atsako. Viskam savas laikas, nemanau jog jis labai toli. Linkiu sėkmės tokios politikos gimdytojams, sekantis jų veiksmas gali būti paskutinis.

vidma

vidma  portretas
pirkau ir pirksiu ko daugiau kontrobandos , nes pigiau .I r ne tik kura . bbd as ant jusu akcizu lai oziai ir runkeliai pilasi is degaliniu .............

Ro

Ro portretas
Pareigunu biznis, pagrinde, jie jug nei prie ko, jei valdzia gryba pjauna.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių