Šildymo įjungimas vyksta be didelių trikdžių

Prižiūrėtojai antradienį pradėjo įjunginėti šildymą uostamiesčio daugiabučiuose namuose, mokyklose, administraciniuose pastatuose. Tikimasi, kad radiatoriai visur pradės šilti iki savaitės pabaigos.

Pastatuose šildymo ir karšto vandens sistemas prižiūrinčios įmonių atstovai, jog šildymo pajungimas vyksta be problemų.

„Esame pasiruošę 100 procentų. Problemų nekyla nei su mokyklomis, nei su gyvenamaisiais namais. Darbas vyksta įprastu ritmu. Niekada nėra buvę, kad koks namas liktų be šilumos“, – tvirtino įmonės „Sobo sistemos“ direktorius Zigmas Šlepetis.

Kitos šildymo ir karšto vandens sistemas prižiūrinčios įmonės vadovas Jonas Kondratas pasakojo, kad įjungti šildymą pastatuose stengiamasi kuo greičiau, tačiau per dieną veikiausiai to nebus spėta padaryti.

J.Kondratas atkreipė dėmesį, kad pirmosiomis dienomis kai kuriuose butuose gali nešilti radiatoriai, nes yra nenuorinta sistema.

Daugumoje namų tą prižiūrėtojai turi padaryti butuose, esančiuose viršutiniuose aukštuose. Tačiau pasitaiko atvejų, kai jų savininkai yra išvykę ir negalima patekti į šiuos būstus.

„Tai pagrindinė kasmetinė problema. Tokiais atvejais būstų savininkų ieškome ir per radiją, ir per kaimynus, ir per namo administratorius“, – pasakojo J.Kondratas.

Z.Šlepetis neatmetė, kad tokių atvejų bus ir šiemet. Tačiau pabrėžė, kad iki savaitgalio bandys surasti tokių būstų savininkus.

„Dedame visas pastangas, kad kuo greičiau visuose butuose šiltų radiatoriai. Žmonių prašome tik kantrybės ir supratimo“, – komentavo Z.Šlepetis.

Pasak J.Kondrato, pasitaiko atvejų, kai žmonės patys bando nuorinti sistemą. Tą jis rekomendavo daryti tik tada, kai yra naujoviški nuorintojai.

„Tada viskas paprasta. Pasukai, išėjo oras ir visiems šilta. Jei nuorintojai yra seni, tada gali kilti problemų. Būna, kad varžtai iššauna ir tada gali užlieti apačioje gyvenančius kaimynus“, – įspėjo J.Kondratas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių