Šildymo sezono Klaipėda šią savaitę nepradės (papildyta)

Nors oro temperatūra Klaipėdoje leidžia skelbti šildymo sezono pradžią, kol kas to neketinama daryti. Apsispręsti, kada pradėti šildyti, žadama kitą savaitę. Tačiau kai kuriose įstaigose radiatoriai jau šyla.

Dar stebės orus

Pagal teisės aktus numatyta, kad oficiali šildymo sezono pradžia skelbiama, kai tris paras vidutinė oro temperatūra yra mažesnė nei 10 laipsnių šilumos. Paskutines penkias paras ji siekė apie 8.

Tačiau, anot Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotojo Viačeslavo Karmanovo, šią savaitę oficialios šildymo sezono pradžios skelbti neplanuojama, nors oro temperatūra tai leidžia daryti.

„Dar stebėsime orus. Meteorologai prognozuoja šiltesnius. Sprendimą, kada oficialiai pradėti šildymo sezoną, priimsime kitą savaitę“, – tvirtino pavaduotojas.

Klaipėdos savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vedėjo Algio Gaižučio teigimu, norima ne tik atsižvelgti į teisės aktus, bet ir įvertinti gyventojų pageidavimus.

„Šildymo sezoną pradėtume pusę mėnesio anksčiau. Gyventojams tai tikrai atsilieptų – išaugtų išlaidos. Nuo šildymo sezono dar gelbsti saulutė. Jei ši nebešviestų, jį tikrai reikėtų pradėti“, – pabrėžė vedėjas.

Šiluma pasiektų ne visus

V.Karmanovas ir A.Gaižutis atkreipė dėmesį, kad gyventojai, nelaukdami oficialios šildymo sezono pradžios, gali pradėti šildyti namą. Tam reikia gauti daugumos (50 proc.+1) būstų savininkų pritarimą.

„Tačiau žmonės patys nenori. Visi žvelgia į baltuosius rūmus, kada pabrauks lazdele ir pasakys, kad pradedame šildymo sezoną“, – komentavo vedėjas.

Anot A.Gaižučio, jei dabar prasidėtų šildymo sezonas, keliems namams senamiestyje ji nebūtų tiekiama dėl trasų remonto. Įmonės „Klaipėdos energija“ atstovo teigimu, darbai bus baigti iki savaitės pabaigos.

Kol kas pradėti šildymo neplanuojama ir švietimo įstaigose. Didžiausią nerimą klaipėdiečiams kelia ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Joms taikomi griežtesni reikalavimai.

„Nusiskundimų, kad yra šalta iš vaikų lopšelių-darželių dar negavome. Jei sulauksime prašymų įjungti šildymą, tą padarysime. Gydymo įstaigos pačios sprendžia, kada pradėti šildytis“, – teigė V.Karmanovas.

Kai kurie jau šildosi

Tačiau kai kuriose įstaigose ar gyvenamuosiuose namuose radiatoriai jau šyla. Tą rodo išaugęs šilumos suvartojimas. Įmonės „Klaipėdos energija“ duomenimis, jis padidėjo 20-25 proc.

Kas šildosi, nėra aišku. Tai gali būti ir gyvenamieji namai, ir įmonės, ir viešbučiai, ir kitos įstaigose. Šilumos tiekėjui yra nebeprivaloma pranešti apie šildymo sezono pradžią.

Kiti šalies miestai jau pradeda šildymo sezoną. Nuo antradienio radiatoriai pradės šilti Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigose, mokyklose ir ligoninėse.

Pastarosios jau šildomos ir Panevėžyje. Šiame mieste oficialią šildymo sezoną pradžią planuota skelbti ir pradėti šildyti visus objektus antradienį ar trečiadienį.

Kaunas, kaip ir Klaipėda, neskuba pradėti šildymo sezono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonui Giedraiciui

Jonui Giedraiciui portretas
Idomu ar Jus gyvenate bute ? Jei taip tai kokioje namo vietoje ? Gal Jusu kaimynas prie isorines sienos sildosi su elektriniu sildytuvu, imanciu per valanda 2 kW ( t.y. 1 Lt per valanda ), o jums i langus per pietus sviecia saulute. Tai budamas tokioje padetyje, Jus apsprendziate kitu tautieciu likimus ir dosniai dalinate patarimus. Jus turbut greitu laiku tapsite politiku ? Labai panasu is postringavimu. Pagarbiai, susales klaipedietis.

seima

seima portretas
kokiekms velniams tada reikalingi įstatymai. Parasyta kad iki 8'C tai ir pradekit sildyma. Bobutes sedi ir saukia kad nesalta kad gali visa diena prasedeti po kaldra, o kaip tevams vaikus pakelti i mokykla kai bute 16'C. Kai vaikas suserga suzinai kad dar ir vaistai jau nebekompensuojami, tai koks taupymas gaunas, o gi jokio dar ir nuostolis, ir paciam nejauku namie

istatymas

istatymas portretas
juk yra istatymas jeigu 3 dienas laikosi iki 10 laipsniu tai ir junkite juk visiems neitiksi vienam salta kitam silta.
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

    1
  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

    1
  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    1
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    4
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių