Šildymo sezono pradžią Klaipėdoje skelbs antradienį

Nuo antradienio klaipėdiečių butuose veikiausiai pradės šilti radiatoriai – miesto valdžia planuoja skelbti oficialią šildymo sezono pradžią.

„Iš meteorologų gavome orų prognozes. Numatoma, kad nuo antradienio bus vėsiau. Greičiausiai susirinksime pirmadienį ir duosime komandą įjungti šildymą“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Karšto vandens ir šilumos sistemų prižiūrėtojai įjungti šildymą daugiabučiuose namuose privalo per tris dienas. Tačiau daugumoje butų radiatoriai pradeda šilti dar tą pačią dieną.

Gyventojams yra numatyta galimybė pradėti savo būstus šildyti vėliau nei paskelbiama oficiali sezono pradžia. Tačiau atkreipiamas dėmesys, kad ji teorinė.

„Gyventojai negalės nesišildyti, nes temperatūra būstuose neatitiks higienos normų“, – pabrėžė L.Dūda.

Miesto valdžia šildytis ikimokyklinio ugdymo įstaigoms leidimą davė praėjusią savaitę.

Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjo Liongino Pakščio, savaitgalį išliks tokie pat orai.

Bus debesuota su pragiedruliais, be lietaus. Pūs 4-9 metrų per sekundė rytų vėjas. Naktimis vyraus 8-11, dienomis – 12-15 laipsnių šilumos.

Pirmadienį orai taip pat mažai keisis. Bus debesuota, protarpiais palis. Oro temperatūra naktimis sieks 8-11, dienomis – 12-14 laipsnių šilumos.

„Daug kas mane klausia, ar tai bobų vasara. Sunku pasakyti. Pagal oro temperatūrą, manau, kad taip. Šiemet pas mus ji tokia be saulės ir voratinklių“, – tvirtino L.Pakštys.

Nuo antradienio prognozuojami vėsesni orai. Bus nepastoviai debesuota, be ženklesnio lietaus. Žūs pietų, pietvakarių vėjas. Jis suksis į vakarus, šiaurės vakarus. Vėjo greitis sieks 5-10 metrų per sekundę.

Naktimis bus 7-10, dienomis – 11-14 laipsnių šilumos.

Tokie orai laikysis ir trečiadienį. Tik dieną prognozuojamas nedidelis lietus.
Anot L.Pakščio, antroje savaitės pusėje dar labiau atvės.

Bus debesuota su pragiedruliais. Protarpiais numatomas nedidelis lietus. Vėjas bus silpnas. Oro temperatūra naktimis sieks 5-8, dienomis – 9-12 laipsnių šilumos.
„Orai palaipsniui vėsta. Neaišku, kiek užtęs tokie orai“, – teigė L.Pakštys.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šildymo sezonas Klaipėdoje oficialiai pradėtas:
2004 m. – spalio 12 d.
2005 m. – spalio 18 d.
2006 m. – spalio 26 d.
2007 m. – spalio 15 d.
2008 m. – spalio 27 d.
2009 m. – spalio 13 d.
2010 m. – spalio 11 d.
2011 m. – spalio 19 d.
2012 m. – spalio 17 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

***

*** portretas
Valio!!! Valio!!! Valio!!! Pagaliau sulauksim normalaus gyvenimo.

***

*** portretas
Valio!!! Valio!!! Valio!!! Pagaliau sulauksim normalaus gyvenimo.

Nustokite būti šykštūs!!!

Nustokite būti šykštūs!!! portretas
Nustokit verkti ir būti nepatenkinti! Kiek galima? Toks įspūdis, kad komentuojate neskaitę straipsnio. Kitą savaitę staigiai kris oro temperatūra todėl ir yra pranašaujama šildymo sezono pradžia. Kas neaišku? Nustokit galvoti tik apie save. Kiek garbingo amžiaus senukų namuose šąla, ką jau kalbėti apie mažamečius vaikus... Nustokite verkti ir pilti visur savo nepasitenkinimą!!! Norime, kad būtų geriau, nors patys elgiamės ne per geriausiai. Svarbu dabar parašyti. O kitą savaitę kai šalsite namuose verksit, kad šildymo nėra, nes Jums niekaip neįtiksi... Jei tokia žema temperatūra bus, žinoma šildymo sezoną jau reikėtų pradėti be jokių kalbu. Norėčiau gyventi Lietuvoje ramiai ir draugiškai, o ne internete skaityti tik blogą ir nepatenkintus komentatorius...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių