Šildytis nenorintiems klaipėdiečiams – kliūtys

Paskelbus oficialią šildymo sezono pradžią, klaipėdiečiai priversti pradėti šildyti daugiabučius namus, nors butuose dar yra šilta. Pabrėžiama, kad neįmanoma gauti visų būstų savininkų sutikimo.

Paskelbus oficialią šildymo sezono pradžią, klaipėdiečiai priversti pradėti šildyti daugiabučius namus, nors butuose dar yra šilta. Pabrėžiama, kad neįmanoma gauti visų būstų savininkų sutikimo.

Kauno gatvės 19 namas šildymo sezono nepradeda iki paskutinės minutės. Numatoma, kad jis bus įjungtas ketvirtadienį, kada baigsis laikas, per kurį šildymo sistemų prižiūrėtojai turi tai padaryti.

Namo bendrijos „Pamario kiemas“ pirmininkė Jūratė Žukauskaitė pasakojo, kad šildyti daugiabučio dar nepradėtų. Butuose yra šilta. Vyrauja 20-21 laipsnis šilumos – aukštesnė temperatūra nei reikalauja higienos normos.

„Tikrai dar nepradėtume šildymo sezono. Tačiau, norint jį įjungti name vėliau, reikia gauti visų būstų savininkų sutikimą, o tai yra neįmanoma. Jei būtų galimybė, dar nesišildytume“, – pabrėžė J.Žukauskaitė.

Didžiose daugiabučių namų bendrijose taip pat nėra nė vieno namo, kurio gyventojai nukeltų šildymo sezono pradžią. Namų administratoriai ir nesulaukė nė vieno tokio prašymo.

„Matyt, visiems yra šalta. Ankstesniais metais yra buvę atvejų, kai namas šildymo sezoną pradėdavo vėliau, bet šiemet – ne“, – tvirtino įmonės „Mano būstas LT“, kuriai priklauso šešios uostamiesčio daugiabučius administruojančios įmonės, Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys.

Bendrovių „Vitės valdos“ ir „Debreceno valdos“ direktorius Jevgenij Sakovskij atkreipė dėmesį, kad naktimis yra šalta, o artimiausiu metu prognozuojama neigiama oro temperatūra.

„Gyventojai supranta, kad šildymo sezonas prasideda laiku. Dažniausiai namai nori anksčiau pabaigti šildymo sezoną, bet ne vėliau jį pradėti. Kai vidutinė paros temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių, butuose šalta. Dažniausiai žmonės vis tiek šildosi elektra ir nelabai ką sutaupo“, – pasakojo J.Sakovskij.

Įmonių „Paslaugos būstui“ ir „Laukininkų valdos“ direktorė Regina Uznienė pasakojo, kad kai kurie gyventojai pageidavo, kad šildymo sezonas būtų pradėtas anksčiau nei paskelbta jo pradžia.

„Tokių skambinančiųjų buvo. Daugiabučiuose namuose gyvena įvairūs žmonės. Suaugę žmonės dar gali kentėti, bet mažamečiai vaikai ir vyresnio amžiaus žmonės – ne. Nepataupysi“, – teigė vadovė.

M.Genys įspėjo, kad užtempti šildymo sezono pradžią daugiabučiuose namuose nerekomenduojama, jei nesišildoma kitais įrenginiais.
„Tokiais atvejais sužindyti įšalusias sienas reikės daugiau šilumos. Aišku, jei žmonės dar nepradėtų šildymo, sutaupytų“, – tvirtino M.Genys.

Algis Gaižutis

Klaipėdos savivaldybės butų ir energetikos poskyrio vedėjas

Reikalaujama, kad šildymo sezono pradžios nukėlimui pritartų visi būstų savininkai, jog nebūtų pažeistos mažumos teisės. Jei namas to nepaiso, nesišildo ir gaunamas skundas, tada pirmiausia būtų paprašoma administratoriaus ar bendrijos įjungti šildymą. Jei šis to nepadarytų, tada būtų tiriamas skundas. Nustačius, kad pažeistos gyventojo teisės, administratoriui ar bendrijos pirmininkui gresia nuobaudos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ajo

ajo portretas
tik tegu pradeda sildyti, namie dregme laikosi, ryte salciai kosminiai. Per visokius mikimauzerius reikia salti.

nereikia

nereikia portretas
kokio sildymo reikia bute 20C tuoj lauka sildysim

JO

JO portretas
BENDRIJA "LAIVAS" Nidos g.76 tai nesildo irsutikimų iš gyventojų neklausė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių