Silpnaregiams – Klaipėdos politikų malonė

Klaipėdos politikai ketvirtadienį pademonstravo, jog verslininkus ne tik moka apkrauti mokesčiais, bet sugeba ir nuo jų atleisti.

Miesto tarybos narių malonės sulaukė bendrovė „Regseda“. Ši bendrovė turi neįgaliųjų socialinės įmonės statusą. Jos steigėjas – Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga.

Bendrovėje dirba tik žmonės, turintys regėjimo negalią. Vidutinis darbuotojų darbingumo lygis siekia vos 30 proc. Bendrovėje iš viso dirba 62 žmonės.

Kadangi įmonė pastaraisiais metais patyrė nemažai nuostolių, ji kreipėsi į Klaipėdos savivaldybę prašydama atleisti nuo valstybinės žemės nuomos mokesčio. Vadinamasis aklųjų kombinatas užima apie 3 hektarų teritoriją.

Bendrovei už sklypo nuomą priskaičiuota apie 42 tūkst. litų mokesčių. Klaipėdos savivaldybės valdininkai akliesiems pasiūlė suteikti lengvatą – mokėti tik 50 proc. sumos, tai yra apie 21 tūkst. litų.

Tačiau įmonės vadovė politikų paprašė, jog lengvata būtų didesnė. „Mes galime sumokėti už tą žemės plotą, kurį patys esame išnuomoję, tačiau kitiems mokesčiams tikrai neturime pinigų“, - guodėsi moteris.

Politikai vienbalsiai sutiko patenkinti prašymą – jie sutiko, kad įmonė nesumokėtų apie 32 tūkst. litų mokesčių.

Tačiau tokia lengvata suteikta su sąlygą, kad įmonė išsikapstys iš finansinės duobės ir kitais metais tokio prašymo nebepateiks.

„Įmonei priklauso didelės erdvės, dauguma jų išnuomotos. Kai ten lankiausi, susidarė toks įspūdis, kad ten verslui sukurta gerovė, nes nuomos mokesčiai yra mažesni nei diktuoja rinka. Bendrovė turi susitvarkyti“, - tvirtino Klaipėdos miesto tarybos narė Irina Rozova.

Bendrovės direktorė pažadėjo, kad kitais metais analogiško prašymo nepateiks. „Už tuos pinigus, kurių jūs mums leidote nemokėti, pavyks įsigyti naujas stakles ir įdarbinti dar du akluosius“, - rezultatą įvardijo vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aurimas Mockus

Aurimas Mockus portretas
Pagirtinas sprendimas1!! Norėtųsi , kad būtų svarstoma galimybė atleisti ir nuo mokesčių mokėjimo ir ilgesniam laikui , jei tik būtų pažadėta jog bus sukurtos papildomos darbo vietos neįgaliesiems.

Aklas

Aklas portretas
Stai,ka reiskia,kai merui patarineja akluju sajungos vadove Jelena Urboniene,stai jums ir bendradarbiavimo rezultatas. Meras nera aklas ir mato akluju bedas,su tuo ir sveikinu.

Spurytei

Spurytei portretas
Jau taip per sukastus dantis parase,taip iskose per lupas,kad net juokas ima.Sutinku daznai parke astriadanti Denasenko is ve.Bedarbis ir dantys atsipe jau :)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių