Šiluma gruodį Klaipėdoje pigs

Nuo gruodžio klaipėdiečiai už šilumą mokės mažiau. Pagrindinė to priežastis – sumažėjusi bendrovės „Klaipėdos energija“ gamybos kaina. Tai privertė mažinti kainas ir nepriklausomiems tiekėjams.

Nuo gruodžio klaipėdiečiai už šilumą mokės mažiau. Pagrindinė to priežastis – sumažėjusi bendrovės „Klaipėdos energija“ gamybos kaina. Tai privertė mažinti kainas ir nepriklausomiems tiekėjams.

Nuo gruodžio 1-osios kilovatvalandė šilumos klaipėdiečiams kainuos 20,76 cento be pridėtinės vertės mokesčio. Pastarasis gyventojams yra lengvatinis ir siekia 9 proc.

Lapkritį klaipėdiečiai už šilumą mokėjo 21,94 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Gruodį įsigaliosianti šilumos kaina yra 5,4 proc. mažesnė.

Pagrindinė jos pigimo priežastis – sumažėjusi įmonės „Klaipėdos energija“ gamybos kaina. Bendrovės kuro balanse atsirado pigesnis kuras. Naujoje Šilutės plento katilinėje šiluma gaminama, deginat biokurą.

Tad sumažėjo bendrovės „Klaipėdos energija“ pagamintos šilumos savikaina. Dėl šios priežasties mažinti parduodamos šilumos kainas buvo priversti ir nepriklausomi šilumos tiekėjai.

Pastarosios vidurkis siekė 12,94 cento už kilovatvalandę. Lapkritį lyginant su spaliu nepriklausomų gamintojų parduodama šiluma buvo išaugusi 11,1 proc.

Šių metų gruodį šilumos kaina bus 9,1 proc. mažesnė nei praėjusių metų tą patį mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KLP

KLP portretas
Klaipėdos energijos ir Lambertos (šilumos tiekėjos) kainos labai skiriasi. Todėl ne visi Klaipėdos gyventojai pajus šilumos kainos sumažėjimą. KLP energijos kaina - 20,76 cento be pridėtinės vertės mokesčio, o LAMBERTOS kaina - 28,64 cento be pridėtinės vertės mokesčio. Štai koks skirtumas tarp šilumininkų, kurie teikia šilumą Klaipėdos kraštui. Apmaudu dėl tokio didelio skirtumo.

RK..

RK.. portretas
Pasiėmiau popcorno, ramiai laukiu.

T

T portretas
Spakucha. Tuoj pradės pirkti brangesnę iš Fortum energiją ir vėl pabrangs.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių