Šiluma uostamiestyje bus dar pigesnė

Šilumos kaina uostamiestyje birželį vėl muš rekordus. Jis bus dar mažesnė nei gegužę. Prognozuojama, kad šilumos kaina uostamiestyje nekils iki šildymo sezono pradžios.


 

Šilumos kaina uostamiestyje birželį vėl muš rekordus. Jis bus dar mažesnė nei gegužę. Prognozuojama, kad šilumos kaina uostamiestyje nekils iki šildymo sezono pradžios.

Birželį šilumos, kuri vasaros sezono metu naudojama karšto vandens paruošimui, ir temperatūros palaikymui, kaina sieks 3,80 euro cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Pastarasis gyventojams yra lengvatinis ir siekia 9 proc. Lyginant su geguže šilumos kaina sumažės 9,5 proc.

Tam įtakos turėjo pigesnis biokuras, gamtinės dujos ir pirkta šiluma iš nepriklausomų šilumos tiekėjų. Vienas iš pastarųjų – birželį šilumą pasiūlė tiekti už dar neregėtą kainą – 0,5 euro cento už kilovatvalandę.

Jau gegužę buvo džiaugiamasi, kad šilumos kaina yra rekordiškai maža. Ji siekė 4,20 euro cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Lyginant su balandžio mėnesiu buvo sumažėjusi 23 proc.

Pagrindinė pigimo priežastis buvo beveik 45 proc. sumažėjusi šilumos, kuri perkama iš nepriklausomų gamintojų, kaina.

Prognozuojama, kad vasaros sezono metu šilumos kaina uostamiestyje neturėtų didėti. Tokia ji turėtų išsilaikyti iki šildymo sezono pradžios.

Įmonės „Klaipėdos energija“ valdybos patvirtinta birželio šilumos kaina yra 33,7 proc. mažesnį nei praėjusių metų tą patį mėnesį.

Karšto vandens, kurį įmonė „Klaipėdos energija“ tiekia vartotojams, nuo birželio mažės 10,8 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visiems muilintojams

Visiems muilintojams portretas
ŠILUMOS MOKESČIO VASARĄ VISAI TURI NEBŪTI, O ŽIEMĄ PER PUSĘ TIEK KIEK NUO MŪSŲ PLĖŠIA VISAS SUSITARĘS PLĖŠIKŲ KARTELIS.Manau toks faktas, kuomet šiukšlyns ,,keliamas į ora"(oras teršiamas deginant visokius brudus), kad nuolat LEZ smirdina,,nekenksmingais kvapais"puse miesto, kad buvo nudaigota galėjusi Žemaitijos regiona aprūpinti ekologiška, pigia šiluma, įmonė ,,Geoterma", suteikia teise reikalautie ypač pigios Klaipiedos miesto šildimo kainos.Šitu mus savo trupiniais nenustebinsite ir didaus dėkingumo neiššauksite.

Faktui

Faktui portretas
Tamsta gal kvailas? Teigiate, kad niekas nepinga, kai straipsnyje parašyta, jog šiluma atpigs 33,7 proc lyginant su pernai. Čia faktas. O jūs rašote skiedalus.

q

q portretas
"fakto" žodžiuose tiesos yra. bet kaip pas mus liaudyje įprasta sakyti "šunys loja karavanas važiuoja". visa valdžią užkiša "atkatais" ir eilinei žmonės toliau skursta. čia ir žurnalistų kaltes yra rašo tai ką jiems pameta i lėkštę, savo galva nesinaudoja.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių