Šilumos kaina klaipėdiečiams gegužę nesikeis

Šilumos ir karšto vandens kaina uostamiestyje vėl stabilizavosi. Gegužę klaipėdiečiai už energiją mokės tiek pat, kiek ir balandį.

Šilumos kaina uostamiestyje ir Gargžduose sieks 22,53 cento už kilovatvalandę, įskaitant pridėtinės vertės mokestį, kuris gyventojams yra lengvatinis – 9 proc.

Nors šildymo sezonas Klaipėdoje baigtas, energija bus naudoja vandens pašildymui ir temperatūros palaikymui. Dauguma uostamiesčio gyventojų yra pasirinkę apsirūpinimo karštu vandeniu būdą, kai vandenį jiems tiekia įmonė „Klaipėdos vanduo“, šilumą jo pašildymui „Klaipėdos energija“.

Pagal Lietuvoje galiojančius teisės aktus, šilumos kainos perskaičiuojamos kas mėnesį. Jei šilumos gamybos kaina nedidėja ar nemažėja daugiau nei 5 procentus, kainos galima nekeisti.

Paskutinį kartą šilumos kaina Klaipėdoje ir Gargžduose keitėsi balandį – išaugo 6,5 proc. Ji padidėjo, nes pabrango gamtinės dujos.

Visą žiemos ir pirmą pavasario mėnesį šilumos kaina nesikeitė ir siekė 19,40 centų už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių