Šilumos kaina Klaipėdoje vėl ūgtelėjo

Šilumos kaina nepaliaujamai auga, nors ir nežymiai. Nuo gegužės klaipėdiečiams už karštą vandenį ir temperatūros palaikymą teks mokėti 0,4 proc. daugiau. Tiek pabrango dujos ir superkamos šilumos kaina.

Gegužę įsigaliosianti šilumos kaina sieks 25,71 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Pastarasis gyventojams yra lengvatinis ir siekia 9 proc.

Balandį uostamiestyje šilumos kaina siekė 25,61 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Kovą ir vasarį energija buvo šiek tiek brangesnė. Kilovatvalandė atsiėjo 25,64 cento be pridėtinės vertės mokesčio.

Įsigaliosianti šilumos kaina gerokai viršijo anksčiau buvusią rekordinę. Ji buvo užfiksuota 2009 metų vasarį ir siekė 25,22 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio.

Prognozės nežada nieko gero. Specialistų teigimu, jei gamtinės dujos buitiniams vartotojams poabrangs 22 proc., tai kainos didėjimo neišvengs ir kiti. Dėl to brangs ir šiluma.

Klaipėdoje, naudojant dujas, pagaminama didžioji dalis šilumos.

Nuo šių metų jos kaina peržiūrima kiekvieną mėnesį. Ji didėja ar mažėja tiek, kiek pabrango ar atpigo kuras ir perkama šiluma.


Šiame straipsnyje: šilumos kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

emigrant

emigrant portretas
Ateina tas laikas kai zmones nebetures uz ka sumoketi. Jau dabar skolininku apie 30% visu vartotoju. Tada galesit kelti kaina iki begalybes, vistiek niekas nemokes!

tadas

tadas portretas
blyn,KIEK GALIMA TICOTIS IS ZMONIU

.opa.

.opa. portretas
hmmm idomu o jei mes isvis negalesim moket uz komunalke kas bus? nes tie kas moka pilnai -moka ir uz tos kurie negali ar nenori moket.Tai kur logika?kam isvis mokam tada?manau pensininkams geriau pavalgyt ir uz vaistus susimoket,negu uz buta,lai anuka paskui ir pramoka uz ju palikima,nemanau kad pas mus pensininkus mes lauk is buto!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių