„Šilutė“ minimalia persvara nusileido „Sūduvai“

Marijampolės "Sūduvo" futbolininkai LFF taurės pusfinalio pirmojoje dvikovoje savo aikštėje minimaliu rezultatu nugalėjo "Šilutės" ekipą. Vienintelį mačo įvartį pelnė Povilas Lukšys, praneša futbolas.lt.

Marijampolės stadionas, 1500 žiūr.
Teisėjas - Gediminas Mažeika
Marijampolės "Sūduva" 1 - 0 "Šilutė"
72' [1 - 0] Povilas Lukšys

"Sūduva": S.Klevinskas; V.Slavickas, Samusiovas, Skinderis, Skroblas; Radavičius, Leimonas, Gardzijauskas (90' Brokas), Zagurskas (66' B.Biskys), Urbšys (46' G.Slavickas), Lukšys

"Šilutė":
A.Lekevičius; M.Kazlauskas, Šiškin, Bagužis, Birškys; G.Juška, Bartkus, Leo (83' Jeršovas), Noreika (74' Navikas), Zubavičius (84' Vyšniauskas), Razulis

"Sūduvos" treneriai po rungtynių su "Banga" savo sudėtyje atliko du keitimus - Kazimierą Gnedojų ir Giedrių Klevinską pakeitė Marius Skinderis ir Povilas Leimonas.

"Šilutės" vienuolikėje, kuri oficialų mačą žaidė pirmą kartą šiemet, debiutavo šią savaitę iš "Atlanto" perėję futbolininkai. Vienas jų - Vytautas Birškys - atstovavo šilutiškiams ir pernai.

Rungtynių pradžioje aktyviai rungtyniavo abi komandos. Jos keitėsi perdavimais iš kraštų bei keliamais kampiniais. Pirmą kartą reali proga buvo sukurta 10-ąją minutę, kai Gvidas Juška sulaukė perdavimo iš krašto. Tačiau "Šilutės" futbolininkas kamuolį palietė tik pirštų galais ir kamuolys atsidūrė Sauliaus Klevinsko rankose.

22-ąją minutę pavojingą progą jau sukūrė aikštės šeimininkai. Į puikią smūgio poziciją buvo išvestas Eivinas Zagurskas. Vis dėlto jaunojo "Sūduvos" saugo smūgis buvo netikslus - kamuolys skriejo netoli viršutinio vartų kampo.

Tas pats E.Zagurskas smūgio situacijoje atsidūrė ir sužaidus kiek daugiau nei pusę kėlinio. Jis po Ramūno Radavičiaus perdavimo iš baudos aikštelės kampo stipriai smūgiavo į vartus, tačiau vėl pritrūko tikslumo.

Pirmasis kėlinys vyko gana ramiai, buvo sukurta nedaug pavojingų situacijų. Antroje jo dalyje aikštės šeimininkai turėjo nedidelį pranašumą, tačiau jo paversti sau palankesniu rezultatu nesugebėjo.

Antrojo kėlinio pradžioje kiek aktyviau atrodė svečiai iš Šilutės. Į vartus netiksliai smūgiavo Leo bei Gvidas Juška. "Sūduva" jiems atsaką surengė po keleto minučių, kai gerą perdavimą į baudos aikštelę atliko po traumos atsigavęs Giedrius Slavickas, o iš ten į vartus smūgiavo Mindaugas Gardzijauskas. "Šilutės" vartus išgelbėjo tik laiku vartus palikęs Arnas Lekevičius, kuris smūgį atrėmė kojomis.

Rezultatą savo naudai marijampoliečiai persvėrė 72-ąją minutę. R.Radavičius perėme kamuolį iš varžovų gynėjo, iš krašto pasiuntė kamuolį į baudos aikštelę, kur Povilas Lukšys laiku kyštelėjo koją ir kamuolys atsidūrė vartuose. "Sūduva" savo aikštėje pasiekė svarbų įvartį. P.Lukšiui tai buvo jau trečiasis tikslus smūgis per dvejas rungtynes.

Atsakomojo įvarčio "Šilutės" futbolininkai vos nepelnė 82-ąją minutę. Donatas Navikas gavo perdavimą iš krašto, bet tiksliai smūgiuoti šiam futbolininkui nepavyko. Susitikimo pabaigoje komandos realių progų nesukūrė. Tiek svečiai, tiek šeimininkai po pora kartų bandė grasinti varžovų vartams, tačiau didesnio pavojaus tai nesukėlė.

"Sūduva" iškovojo svarbią pergalę ir žengė nedidelį žingsnį patekimo į LFF taurės varžybų finalą link. Antrąjį žingsnį marijampoliečiai bandys žengti po dviejų savaičių Šilutėje.


Šiame straipsnyje: LFFŠilutėSūduva

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių