Šilutės policija sulaikė net šešis įtariamuosius

Šilutės policijos areštinės gultus po dvi paras teko trinti iš karto penkiems sulaikytiesiems, įtariamiems svetimo turto grobimu, o vienam - svetimo turto padegimu. Keturi iš sulaikytųjų buvo iš Šilutės miesto, du - iš Vainuto gyvenvietės.

Policijos pareigūnai sučiupo ir įtariamąjį dėl pasikėsinimo sunaikinti svetimą turtą pavojingu būdu 40 m. O.A. Jį nusikaltimo vietoje su įkalčiu užtiko kaimynas, spėjęs užgesinti padegtas savo sandėliuko duris. Girtas (2,85 promilės) O. A. sėdėjo antram aukšte prie rusenančių svetimų sandėliuko durų, rankoje tebelaikydamas žiebtuvėlį ir dažų tirpiklio butelį.

Degų acetoninį skystį jis buvo panaudojęs laužui įplieksti. Išsiblaivęs policijos areštinėje, O. A. savo poelgio motyvų nesugebėjo paaiškinti. Už neapykantą, išreikštą ugnimi, ir svetimo turto gadinimą bei pavojų penkių butų žmonėms, teks atsakyti pagal Baudžiamąjį kodeksą, jam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Kiti trys į areštinę uždaryti nusikaltėliai policijos pareigūnus nustebino itin jaunu grupės vadeivos iš Šilutės amžiumi. Juos plėšti prekybinį kioską ir išnešti patikusius rūbus sutelkė mergina, kuriai prieš mėnesį suėjo 14 metų.  Paauglei talkino suaugęs ir nepilnametis vaikinai iš Šilutės. Mergina, dienos metu, apsižiūrėjusi Šilutės turguje, jog viena prekeivė neišpardavė gerų rūbų, sulaukusi vakaro, susiorganizavo kompaniją, kuri jai padės, bandė išplėšti kiosko stoge šiferio skylę ir patekti vidun.

Per gretimo daugiabučio gyventojų langus, neabejingi žmonės, pastebėję paauglius niokojančius prekybinį kioską, pranešė policijai. Trijulė buvo sučiupta netoli nusikaltimo vietos dar be grobio, iki atvykstant policijos pareigūnams paaugliai buvo išdaužę prekybinio kiosko lango stiklą ir sugadinę stogo dangą. Vienas vaikinų yra jau teistas, dabar teks prieš teismą stoti visiems, 14-metei -- taip pat. Jiems pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimo pagrobti svetimą turtą.

Didžiausią nuostolį nuo "naminių" vagių patyrė Vainuto kaimo ūkininkas 45-erių V. J. Iš jo trąšų sandėlio per kelias pastarąsias savaites buvo išnešta ir išvežta ne mažiau šešios tonos "Ecoplant" trąšų. Šilutės policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl vagystės ir  į areštinę  uždarė du vyrus, kurie vežė ir pardavinėjo mineralines trąšas Šilalės ir Šilutės rajonų žmonėms be ūkininko žinios.  Tai darė, kai savininkas gulėjo ligoninėje.

Ūkininkas patyrė 8211 litų nuostolių. Jis tikrai nesitikėjo, kad trąšų sandėlį apvogs tas, kuriam paliko raktus ir turto priežiūrą. 25-erių patikėtinį ūkininkas buvo prisiėmęs gyventi, jį išlaikė. Vaikiną pagyventi atvežė giminaitis, globojantis našlaitį nuo vaikystės Klaipėdos globos namuose. Kas dvi savaites lankęs ūkį giminaitis sakė pastebėjęs, jog rietuvės maišų įtartinai tirpsta. Abu vyrai praėjusios savaitės gale prirėmė klaipėdietį globotinį, šis prisipažino išpardavęs šimtus maišų po 40 kg trąšų gyventojams, kuriuos jam surado keli vietiniai draugai.

Nors vienas maišas trąšų kainuoja 56 litus, našlaitis juos pardavinėjo po 15 litų.  Pirkėjų netrūko, krovinius mikroautobusu vežiojo kaimynas. Žemaičių Naumiesčio nuovados pareigūnai ir Šilutės kriminalistai vienoje sodyboje rado paslėpta šimtą trąšų maišų ir tiria, ar už jas vagys jau gavo atlygį, ar laikinai sandėliavo, kol suras pirkėjus.

Gali būti, kad įtariamųjų ratas dar plėsis.


Šiame straipsnyje: sulaikyti įtariamieji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių