Šilutės žemėtvarkininkui - 23 tūkst. litų bauda

Šilutės rajono apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir nuteisė uždarosios akcinės bendrovės direktorių, skirdamas jam už šią nusikalstamą veiką 180 MGL dydžio (23 400 litų) baudą.

Įmonės, teikusios viešąsias paslaugas žemės reformos projektų rengimo srityje, savininkas 42 m. A.G., pagal pareigas prilygintas valstybės tarnautojui, buvo kaltinamas tuo, kad pagal laimėtą konkursą vykdydamas Rusnėje esančios valstybinės žemės sklypų nuomos projektus, tyčia suklaidino pirmumo teisę nuomotis valstybinę žemę turinčius šešis pretendentus. Jis 2007 m. spalio mėn. Rusnės seniūnijos pastate melagingai žmonėms nurodė, kad laisvos valstybinės žemės rinktis nuomai nebėra, nors iš tikrųjų tuo metu tokių sklypų dar buvo ir jie buvo išnuomoti ne pirmumo teisę turėjusiems piliečiams, o vienai uždarai akcinei bendrovei – juridiniam asmeniui.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Jevgenij Michailovskij savo baigiamojoje kalboje teismo prašė kaltinamąjį nuteisti teisės dirbti žemėtvarkos srityje, teikiant viešąsias paslaugas, atėmimu trejiems metams.

„Nors teismas taikė kitą, nei prašė prokuroras, bausmės rūšį, t. y., piniginę baudą, paskirdamas baudos dydį viršijantį vidurkį, teismo nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas, nes juo pasiekta įstatyme numatyta bausmės paskirtis – nubaustas nusikalstamą veiką padaręs asmuo, taip užtikrinant teisingumo principo įgyvendinimą“, – sakė Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Jevgenij Michailovskij.

Teismo nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Per mažai ir švelniai

Per mažai ir švelniai portretas
Jam tie 23 000 yra nulis, nes sklypų kainos Rusnėje yra labai didelės. Už 2 arus žemės jis gavo 23 000. Įdomu kas teisėja buvo. Nes labai jau smirdi.

Šilutės prokuratūra

Šilutės prokuratūra portretas
Atlikusi ikiteisminį tyrimą, STT Klaipėdos valdyba priėjo prie išvados, kad A. Guntarskis šiais savo veiksmais padarė didelę žalą valstybei, nes diskredidato žemėtvarkos sistemos vardą, o šešiems ūkininkams buvo padaryta iš viso beveik 1,8 mln. litų neturtinės ir turtinės žalos (papildomos išlaidos, negautos pajamos ir kita). Įtariamajam matininkui buvo paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, laikinai apribotos A. Guntarskio ir jo sutuoktinės Nijolės Guntarskienės nuosavybės teisės į jungtinės nuosavybes teise valdomą daugiau kaip 282 tūkst. litų vertės turtą – žemės sklypus. Pirmas ikiteisminis tyrimas dėl A. Guntarskio veiklos Rusnės saloje buvo pradėtas dar 2008- ųjų vasario 21 d. Tačiau po pusmečio Šilutės rajono apylinkės prokuratūra jį nutraukė. Šilutės ir Tauragės apylinkių teismų sprendimais šis ikiteisminis tyrimas keturis kartus buvo atnaujintas, tačiau Šilutės ir Tauragės prokurorų pastangomis jis kiekvieną kartą būdavo nutraukiamas. S. Radvinskienė (kairėje) atkreipė teismo dėmesį į tai, kad A. Guntarskis anksčiau yra turėjęs nemalonumų dėl dokumentų ir parašo klastojimo. (Oresto Lidžiaus nuotr.) Šį kartą ikiteisminį tyrimą atliko STT Klaipėdos valdyba, o kaltinamąjį aktą A. Guntarskio byloje surašė Klaipėdos apygardos prokuratūra
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių