Simbolių pateikimą vertins atidžiau

Menininkų įžvalgos be dėmesio neliko. Sukritikavus Lietuvos vėliavos, herbo pateikimą Klaipėdos viešosiose vietose, miesto savivaldybėje buvo surengtas pasitarimas dėl griežtesnės puošybos vertinimo kontrolės.

Neseniai vykusiame Klaipėdos miesto įvaizdžio komisijos posėdyje dizaineris Kęstutis Mickevičius valdininkams negailėjo pastabų dėl viešosiose erdvėse pasirodančios valstybinės atributikos.

Esą jau daugybę metų pro pirštus žiūrima į šalies simbolių pateikimą per valstybines šventes. Užkliuvo ir netaisyklinga rašyba, tad K.Mickevičius paragino vykdyti griežtesnę kontrolę.

Jo žodžiais tariant, savivaldybė, priešingai nei žmogus, turi ribotą saviraiškos laisvę ir tos ribos yra aiškiai nustatytos.

Toje pačioje įvaizdžio komisijoje dalyvavo ir Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros departamento direktorė Nijolė Laužikienė. Ji pripažino, kad klaidas lemia kontrolės stoka, ir pažadėjo, jog į pastabas atsižvelgs.

Praėjusią savaitę savivaldybės administracijos pasitarime dėl miesto puošybos šie klausimai ir buvo keliami.

Pasak Klaipėdos mero pavaduotojo Artūro Šulco, Lietuvos valstybės ir miesto simboliką privaloma naudoti teisingai.

"Čia spekuliacijų negali būti. Mane patikino, kad tokių dalykų ir nėra", – sakė vicemeras.

Esą autoriai, kuriantys miestui papuošimus ir kitokius užsakymus, privalo juos suderinti su savivaldybe nustatyta tvarka.

"Tenka pripažinti, kad to ne visada yra laikomasi. Kartais galvojama, kad jeigu miestas užsakė, tai savaime viskas yra gerai ir nieko nereikia derinti. Tačiau miesto vyriausiasis dailininkas linkęs manyti kitaip – derinimas būtinas, kad neįvyktų nesusipratimų", – aiškino pašnekovas.

A.Šulco teigimu, miesto puošybai galioja tokia pati tvarka, kaip ir bet kuriai verslo reklamai – projektą pateikti vertinimui privaloma prieš 20 dienų.

"Švelniai tariant, ne visuomet reikalavimų yra laikomasi. Dėl to, matyt, ir kyla dalis problemų. Kartais ateina laikas perkratyti virtuvės stalčius", – vaizdžiai apibendrino mero pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu nu

Nu nu portretas
Kyla problemų? Gal problema ir yra tie kam jos kyla.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių