Šimtametei klaipėdietei – gyventojų dėmesys

Miestiečius sujaudino po mažiau nei mėnesio 103 metų sukaktį švęsiančios moters bėdos. Garbaus amžiaus klaipėdietė pusmetį laukė vaikštynės ir jos buvo prašoma dar palaukti.

Siūlė suteikti be eilės

Klaipėdos socialinės paramos centro atstovai aiškino, kad prie šių įrenginių būna vienos didžiausių eilių. Jie atkreipė dėmesį, kad gegužę, kai kreiptasi dėl vaikštynės, moteris eilėje buvo 50, o dabar trečia. Jie žadėjo, kad greitu laiku įrenginys klaipėdietei bus suteiktas.

Po publikacijos dienraštyje „Klaipėda“ apie susidariusią situaciją redakcija sulaukė pasiūlymų, kur moteriai dar reikėtų kreiptis dėl vaikštynės.

Tokius įrenginius gali suteikti ir evangelikų liuteronų parapijos labdaros ir kultūros organizacija „Sandora“, įsikūrusi Turgaus g. 35. Šimtametės bėdos sujaudino ir draugijos pirmininkę Magdaleną Piklaps.

„Buvau išvykusi, o grįžusi tradiciškai skaičiau spaudą. Už akių užkliuvo publikacija apie šimtametės bėdas. Mes jai galime pasiūlyti vaikštynę“, – tvirtino pirmininkė.

Tačiau šimtametę, praėjus kelioms dienoms po publikacijos pasirodymo, kaip ir žadėjo įstaigos darbuotoja, pasiekė laukta vaikštynė. Moteris sulaukė savo eilės.

Ieško, kam reikia pagalbos

Pasak M.Piklaps, gali būti, kad dalis žmonių nežino, jog dėl vaikštynių, neįgaliųjų vežimėlių, sauskelnių suaugusiems, paklotų galima kreiptis į jų organizaciją.

Tie, kuriems reikia pagalbos, laukiami pirmadieniais ir ketvirtadieniais nuo 16.30 val.

„Ieškome, kam galime padėti. Labai norime tą daryti. Žmonės kreipiasi ir dėl vaikštynių, ir dėl vežimėlių. Nemažai šių įrenginių išsiuntėme į Kijevą“, – pasakojo pirmininkė.

Organizacijoje nepriteklių išgyvenantys žmonės taip pat gali pasirinkti rūbų, avalynės, patalynės, indų. Draugija turi ir valgyklą. Kasdien, išskyrus savaitgaliais, ji pamaitina apie 40 žmonių. Pirmoji grupė valgo nuo 11.30 val., antroji – 12.30 val.

„Bendradarbiaujame ir su labdaros fondu „Maisto bankas“. Nuo 16.30 val. atvyksta sunkiai besiverčiantys žmonės iš miesto. Jiems duodame maisto davinius. Ką turime, tą ir skiriame“, – pasakojo organizacijos, kuri veikia beveik 30 metų, pirmininkė.

Rengia ir išvykas

Labdaros ir kultūros organizacija „Sandora“ pradžiugina ir senelius. Tris kartus per metus: Velykų, Pjūties ir padėkos (derliaus) šventės, Kalėdų proga organizuojamos vakaronės. Parengiamos ir valgomos dovanėlės.

Draugija globoja ir daugiavaikes šeimas. Vaikams daug metų buvo organizuojamos stovyklos. Jų metu mažieji ne tik pramogaudavo, dalyvaudavo įvairiose išvykose, bet ir įgydavo žinių.

„Šiemet stovyklų neorganizavome, bet ateityje, manau, jas vėl rengsime. Vaikai, kurie nuo mažų dienų lankė šias stovyklas, dabar jau yra mūsų savanoriai, pagalbininkai“, – pasakojo pirmininkė.

Organizacija sunkiai besiverčiantiems žmonėms rengia ir pažintines išvykas.

„Toli nevažiuojame. Apsiribojame aplinkinėmis vietovėmis. Norime parodyti, kur panaudojamos ES lėšos. Vienos išvykos metu lankėmės Drevernoje, Švencelėje, Kintuose ir kitose šioje pusėje esančiose vietovėse“, – tvirtino pirmininkė.

M.Piklaps pabrėžė, kad pagalbos į organizaciją gali kreiptis visi, kuriems jos reikia, nepriklausomai nuo konfesijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
Visur butina priminti , kad rusai puola, tai dar gera tradiciją pasigirti , kad padėjo Ukrainai, kodėl ne paminėjo, iš kur gauna daiktus labdarai . Girtis gerais padarytais darbais , nuodėmė. Užtektu ir skelbimo apie galimybę nemokamai gauti slaugos priemonės visų tikėjimų zmonems.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių