Šiukšlintojams į ženklus nusispjauti

Ne tik padangomis, bet ir kitomis buitinėmis atliekomis Joniškės gatvėje esančią pievą teršę klaipėdiečiai buvo ne kartą drausminami. Gyventojų prašymu čia atsirado ir įspėjantys ženklai, tačiau naudos iš jų, panašu, nedaug.

Prie pat šiukšlinti draudžiančio ženklo įžūliai numesta krūva padangų pribloškė klaipėdietį Sigitą.

"Džiaugėmės sutvarkyta teritorija Joniškės gatvėje prie geležinkelio tilto, uždėtu užtvaru ir pastatytu ženklu, draudžiančiu pilti šiukšles, tačiau atsirado tokių būtybių, kurios vis tiek atsikratė nebereikalingomis padangomis", – stebėjosi vyras.

Jo teigimu, vietos seniūnaitė dar pernai pavasarį kreipėsi į savivaldybę dėl šiukšlių. Šį pavasarį teritorija buvo sutvarkyta, maždaug prieš mėnesį užtverta įvaža.

"Pirmadienį pastebėjau ženklą, tai nuėjau apžiūrėti ir radau padangas", – skėsčiojo rankomis klaipėdietis.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Sauliaus Valiulio, šiukšlinamą teritoriją Joniškės gatvėje administruoja savivaldybė.

"Miesto tvarkymo skyrius, gavęs piliečių pranešimus, ją sutvarkė ir pastatė ženklą bei užtvarą. Nes tas keliukas veda į niekur. Liepsiu kolegoms nuvažiuoti ir įvertinti situaciją", – žadėjo jis.

Padangų negalima mesti į komunalinių atliekų konteinerius ar palikti šalia jų.

Miesto gyventojai naudotas padangas gali atvežti ir nemokamai atiduoti į KRATC administruojamas didžiųjų atliekų priėmimo aikšteles Plieno g. 13, Tilžės g. 66A, Šiaurės pr. 30.

Pagal Klaipėdos miesto komunalinių atliekų tvarkymo taisykles gyventojai – vietinės rinkliavos mokėtojai – kasmet aikštelėse gali palikti po penkias padangas.

Taip pat iš gyventojų naudotas padangas privalo nemokamai priimti atitinkamą naujų padangų kiekį pardavę prekybininkai ar jas keitusi serviso įmonė.

Nesilaikantiesiems taisyklių numatytas įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 140 eurų. Antrą kartą sučiuptas šiukšlintojas paklos 140–600 eurų baudą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Garažinis autoservisas atsikratė

Romas

Romas portretas
Baudą porą tūkst. šiukšlintojams skirkit vieną kartą ir bus tvarka. Dabar visi turi telefonus, videoregistratoirus... Bet problema tame, kad nusiuntus tokias video, niekas nereaguos. Kasdien į videoregostratoirų patenka koks asilas, išmetantis nuorūką ar kitą šiukšlę per automobilio langą.Kam siųsti ?

e

e portretas
valiulis mulkis
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių