Siūloma branginti Klaipėdos miesto autobusų bilietus

Nuo sausio Klaipėdoje gali brangti miesto autobusų bilietai. Realiausia, kad išaugs popierinių vadinamųjų talonėlių kaina. Už tai pasisako ir savivaldybė, viešojo transportą koordinuojanti įstaiga.

Skylė – 1,8 mln. litų

Uostamiestyje viešojo transporto bilietų kainos peržiūrimos kartą per metus.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės, vežėjai turi pateikti tam tikrus nurodytus rodiklius už devynis mėnesius. Šie yra analizuojami.

Vertinama ir kitų metų galimi pokyčiai: kuro kainų svyravimas, planuojama vidutinė metinė infliaciją, vežėjų investicijos į autobusus – amortizaciniai atskaitymai, kompensacijos už lengvatinį keleivių vežimą.

Numatoma, kad kitais metais viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ sąnaudos turėtų išaugti apie 5 proc. ir sudaryti 1,8 mln. litų.

J.Simonavičiūtės teigimu, yra parengti trys variantai, kaip būtų galima subalansuoti pajamas. Kitą savaitę jie bus pristatyti miesto tarybos kolegijos posėdyje. Ši turės pasirinkti vieną.

Popierinių bilietų nebeliks

Pagal pirmąjį variantą siūloma nekeisti miesto autobusų bilietų kainų. Trūkstamus 1,8 mln. litų viešėjai įstaigai „Klaipėdos keleivinis transportas“ iš miesto biudžeto kaip tikslinę dotaciją.

Pagal antrąjį variantą siūloma didinti nuo 5 iki 9 proc. visų rūšių autobusų bilietų kainas.

Tačiau prognozuojama, kad tada sumažėtų keleivių skaičius ir savivaldybei reikėtų daugiau pinigų kompensacijoms už keleivių lengvatinį vežimą. Jei būtų pasirinktas šis variantas, iš miesto biudžeto reikėtų skirti apie 800 tūkst. litų lengvatinių bilietų kompensavimui.

Pagal trečiąjį variantą siūloma 20 centų padidinti tik popierinių autobusų bilietų kainas. Terminuotų ir elektroninių kartinių bilietų kainos nebūtų keičiamos.

Tokiu atveju kioskuose popieriniai talonėliai kainuotų ne 2, o 2,20 lito, autobusuose ne 2,40, o 2,60 litų. Atitinkamai kistų ir bilietų su nuolaida kainos.

Už trečiąją variantą pasisako ir savivaldybė, ir įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ valdyba.

„Ateityje popierinių bilietų turi nelikti. Padidinus popierinių bilietų kainas, išaugtų elektroninių kartinių populiarumas, nes šie būtų pigesni“, – tvirtino viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis.

Jei miesto taryba pritartų popierinių bilietų branginimui 20 centų, iš miesto biudžeto reikėtų skirti 500 tūkst. litų kompensuoti išlaidoms už lengvatinius bilietus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vale

vale portretas
O ponai is merijos irgi vazines autobusais? Ar tik su kibirais negalima?

Nika

Nika portretas
Nieksai,kada baigsis tas plesikavimas?Neniskiui vis mazai?Autobusai vazinejasi po5-6 sniurais ir tusti,idiotizmas!!!

ritames zemyn

ritames zemyn portretas
normaliai ce gaunas, centre stovejimas mokamas - viesasis transportas brangsta - greit bus taip kad dirbt galesi tik namie o maisa uzsakysi internetu ir sedesi tarp 4 sienu :(
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių