Skaitytojai grįžo į biblioteką

Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos Debreceno filiale – džiugi šventė. Penktadienį skaitytojams po ilgai laukto remonto duris atvėrė atnaujintos įstaigos patalpos.

Renginyje „Knygos sugrįžta“, kuriame dalyvavo bendruomenės nariai, savivaldybės atstovai, bibliotekininkai, ištraukas iš literatūros kūrinių skaitė aktorė Nijolė Sabulytė, muzikavo Gintaras Vainutis. Buvo pagerbti ir aktyviausi skaitytojai.

Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos Debreceno filialas duris remontui užvėrė balandžio 1-ąją.

Bibliotekos direktorės Bronislavos Lauciuvienės teigimu, filialas prilygo šašui. Anot jos, remonto čia nebuvo jau labai seniai, galima sakyti, padėtis buvo tragiška.

Nors filialas remonto šaukėsi jau ne vienerius metus, tačiau pinigų šiems darbams pavyko gauti tik šiemet. Prie to, anot B.Lauciuvienės, prisidėjo ir įstaigos lankytojai, kurie kreipėsi į uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorių, bandydami įrodyti, kad tokiose patalpose biblioteka veikti negali.

Iš viso Debreceno filialo remontui buvo atseikėti 25 tūkst. eurų. Patvirtinus šią sumą, suskubta atlikti galimų rangovų apklausas ir pradėti darbus.

Už minėtus pinigus buvo pakeisti filialo langai bei durys, atnaujinta elektros instaliacija, sanitariniai mazgai, sutvarkytos sienos ir lubos.

Teigiama, kad daugiau nei pusantro mėnesio turkęs remontas vyko sklandžiai. Klaipėdiečiai apie artėjančius darbus buvo informuoti iš anksto, jiems leista pasiskolinti daugiau knygų.

Atsinaujinusi biblioteka skaitytojų laukia pirmadieniais–penktadieniais nuo 10 iki 18 val., šeštadieniais – nuo 10 iki 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas Lupeika

Vytautas Lupeika portretas
Tikrai labai puiku,kai į nelengvą situaciją paskutiniais metais patekusi dešimtmečius veikianti Debreceno biblioteka susiremontavo,susitvarkė ir...vėl dirba. Netgi visiškas uždarymas bibliotekai grėsė...Gausiai susirinkę ,be abejonės į tikrą gyventojams ir darbuotojams šventę ,žmonės džiaugėsi ,bendravo ,kavutę arbatėlę gurkšnojo,vedėja Vilma nuostabiais saldumynais vaišino... Dėkui statybininkams,dėkui savivaldybės administracijai už finansinę investiciją ,ypač generalinei direktorei p.Br.Lauciuvienei ir vedėjai p.Vilmai...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių